Procuror: Implicarea Rusiei în explozia de la gazoductele Nord Stream „nu poate fi dovedită momentan”

Procuror: Implicarea Rusiei în explozia de la gazoductele Nord Stream „nu poate fi dovedită momentan”

Deocamdată nu a fost găsită nicio dovadă că Rusia a fost implicată în exploziile de la gazoductele Nord Stream 1 şi 2 din Marea Baltică, potrivit agenţiei DPA. Probele luate din apă și din sol, precum și din rămășițele din conducte, sunt încă evaluate.

Imagini conducta Nord Stream FOTO captură video

Acest lucru nu poate fi dovedit în acest moment. Investigaţiile sunt în curs de desfăşurare", a declarat procurorul general federal Peter Frank pentru ediţia de duminică a ziarului Die Welt, în comentarii văzute în prealabil de agenţia germană de presă, notează Agerpres.

Cu ajutorul a două vase de cercetare, au fost luate probe de apă şi sol, precum şi rămăşiţe din conducte, iar locul avarierii conductelor a fost de asemenea documentat cuprinzător, a spus el. „În acest moment, noi evaluăm toate acestea din punct de vedere criminalistic", a adăugat el.

Se efectuează investigații

La sfârşitul lunii septembrie, un total de patru scurgeri au fost descoperite din cele două gazoducte după explozii produse în apropierea insulei daneze Bornholm din Marea Baltică. Autorităţile de siguranţă suedeze au declarat în noiembrie că este vorba despre un caz de sabotaj grav - fără însă a numi un vinovat.

Locul producerii exploziilor este în apele internaţionale în Zonele Economice Exclusive ale Danemarcei şi Suediei. Ambele ţări efectuează propriile investigaţii. „Dar suntem în contact”, a spus Frank. La scurt timp după aceasta, cabluri esenţiale pentru sistemele de comunicaţii radio ale căilor ferate au fost avariate la Berlin şi în statul Renania de Nord-Westfalia din vestul Germaniei.

Traficul feroviar în mari părţi ale nordului Germaniei a fost oprit ore întregi. Biroul procurorului federal investighează de asemenea aceste incidente care au avut loc la 8 octombrie, a spus Frank în interviu, adăugând că ancheta nu este încă finalizată. „Ce pot spune, cu toate acestea: suspiciunea că a fost o acţiune de sabotaj străină nu ar putea fi fundamentată până acum”, a adăugat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori / Ies la iveală dedesubturile murdare ale unei industrii de miliarde...

2 „Sunt două urme masive de sângerare” / Celebrul detectiv criminalist Untaru, prima ipoteză în cazul morții „Regelui Fițelor”, Andrei Versace

3 BREAKING A fost prins ucigașul doctoriței de la Brăila

4 Uite un amănunt mai mult decât interesant... Ușor, ușor descoperim o realitate care ar trebui să ne pună pe gânduri...

5 Ce se întâmplă? / Planul secret de operațiuni prin care Germania se pregătește de război cu Rusia