Procurori: Tentativa de asasinare a lui Plahotniuc a fost comandată de la Moscova și a costat 200.000 de dolari.

Procurori: Tentativa de asasinare a lui Plahotniuc a fost comandată de la Moscova și a costat 200.000 de dolari.

Procurorii moldoveni: Tentativa de asasinare a lui Vlad Plahotniuc a fost comandata de la Moscova si a costat 200.000 de dolari.Tentativa de asasinare a controversatului om de afaceri moldovean Vlad Plahotniuc a fost comandata de doua persoane, dintre care una se afla la Moscova, iar cei care urmau sa execute omorul au primit un avans de 100.000 de dolari si urmau sa mai primeasca inca 100.000, au anuntat sambata procurorii de la Chisinau, citati de Agora.md .

Omorul ar fi urmat sa aiba loc fie prin impuscare, fie prin lansarea de grenade in preajma sediului Global Business Center.

Anchetatorii din tara vecina sustin si ca asasinii platiti aveau pregatit si un automobil cu numere lituaniene cu care sa plece peste hotare dupa savarsirea omorului.

Vitalie Busuioc, unul dintre procurorii moldoveni care ancheteaza cazul, a declarata ca au fost retinute 8 persoane - 6 cetateni moldoveni si 2 ucraineni. Majoritatea au antecedente penale deosebit de grave.

"Printre ei se afla atat executori ai asasinatului, intermediari, persoane de legatura si cei care au contribuit intr-o anumita masura la actiuni. Fiecare persoana avea un rol concret si stia bine ce actiuni trebuie sa execute", a declarat procurorul Vitalie Busuioc.

Omorul a fost comandat, potrivit procurorilor moldoveni, de doi cetateni ai Republicii Moldova, dintre care unul se afla la Moscova.

"S-a stabilit indubitabil legatura grupului cu unul din comanditari, cel aflat la Moscova, cunoscut in lumea criminala atat in Republica Modova, cat si in Rusia. In urma perchezitiilor au fost depistate patru grenade, doua pistoale cu amortizator, munitii, statii de radio speciale, obiecte de deghizare precum peruci, mustati, dar si telefoane de unica folosinta. De asemenea au fost depistate si acte", a precizat procurorul Vitalie Busuioc.

Articol in curs de editare.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina