Procurorii au găsit 250.000 lei în biroul comandantului Bazei de Administrare din Jandarmeria Română (surse)

Procurorii au găsit 250.000 lei în biroul comandantului Bazei de Administrare din Jandarmeria Română (surse)

Procurorii DIICOT au găsit în biroul comandantului Bazei de Administrare și Deservire din cadrul Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, suma de 250.000 lei, au declarat surse judiciare.

Procurorii DIICOT au efectuat, joi, percheziții la sediul Bazei de Administrare și Deservire din Jandarmeria Română, în cadrul unei acțiuni de destructurare a unui grup specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă și delapidare.

La percheziții, anchetatorii au găsit în biroul lui Corcodel suma de 250.000 lei, au susținut sursele citate.

Marian Corcodel a fost reținut și va fi prezentat vineri judecătorilor de la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În același dosar, Octavian Cristescu, fost ofițer DIPI, este cercetat sub control judiciar.

Procurorii DIICOT au efectuat, joi, 12 percheziții imobiliare (din care 7 la sediile unor instituții publice) pe raza municipiului București și a județului Ilfov, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă, delapidare și alte infracțiuni.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2011 și până în prezent, mai multe persoane din cadrul Bazei de Administrare și Deservire a Jandarmeriei Române au constituit un grup infracțional organizat, acordând cu împrumut, în mod repetat, diverse sume de bani unor debitori, percepând dobânzi considerabile și, de asemenea, și-au însușit fără drept bunuri și valori aparținând unității din cadrul căreia făceau parte", susțin procurorii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD

5 De citit...