Procurorii de la Parchetul General vor protesta cu banderole împotriva adoptării OUG pe legile justiţiei

Procurorii de la Parchetul General vor protesta cu banderole împotriva adoptării OUG pe legile justiţiei

Procurorii de la Parchetul General au decis luni să poarte banderole în semn de protest faţă de modul în care Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă prin care au fost modificate legile justiţiei.

"În ziua de 25 februarie 2019, Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, constituită în temeiul hotărârii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 95/20.02.2019, cu majoritatea voturilor, a hotărât solidarizarea de principiu cu acţiunile magistraţilor împotriva adoptării OUG nr.7/2019. În acest sens, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor purta, până la remedierea situaţiei, o banderolă, în semn de protest faţă de modul în care Guvernul României, în calitate de legiuitor delegat, a înţeles să modifice legile justiţiei", se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

De asemenea, Adunarea Generală a procurorilor şi-a exprimat acordul cu privire la conţinutul hotărârii Secţiei pentru procurori a CSM din 20 februarie, susţinând că modificările aduse prin OUG 7 conţin prevederi neconstituţionale şi care pot conduce la un blocaj instituţional şi la punerea Ministerului Public în imposibilitatea de a-şi realiza atribuţiile specifice prevăzute de Constituţie şi de legile organice.

Decizia Parchetului General vine după ce mai multe parchete din ţară au anunţat că îşi suspendă activitatea în semn de protest faţă de adoptarea OUG 7. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”