Procurorii DNA au descins la Primăria Timișoara și au cerut documente de la Direcția de Urbanism

Procurorii DNA au descins la Primăria Timișoara și au cerut documente de la Direcția de Urbanism

Procurori ai Direcției Naționale Anticorupție au descins, luni, la sediul Primăriei Timișoara, și au solicitat mai multe documente de la Direcția de Urbanism, care au stat la baza emiterii unor autorizații și certificate.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au solicitat, luni, mai multe documente de la Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei Timișoara. Conform primelor informații, anchetatorii sunt interesați de actele care au stat la baza emiterii unor certificate de urbanism și, ulterior, a unor autorizații de construire. Aceasta, în condițiile în care există diferențe în ceea ce privește regimul de înălțime aprobat în cazul unor imobile de către Primăria Timișoara.

Întrebat de către corespondentul Mediafax ce documente au solicitat procurorii DNA, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat: "circa zece autorizații de construcție și certificatele de urbanism conexe".

Săptămâna trecută, primarul Timișoarei a emis o notă internă adresă angajaților din cadrul Direcției de Urbanism. Nicolae Robu le cerea acestora să nu mai solicite atât de multe acte pentru emiterea documentelor de autorizare.

"În loc să se dea un minim de avize, cele pe care le impune legea și unde-i lege, nu-i tocmeală, mereu se adaugă tot felul de cerințe. Și atunci le-am dat o notă internă, acum câteva zile, prin care le-am atras atenția că începând de acum, dacă voi mai constata astfel de năravuri, îi voi supune la test de competență, cu consecințele de rigoare. Atâta tot. Urmează să mă consult cu specialiștii ce tematică să fie prevăzută pentru test. Evident, cunoștințe de urbanism, cunoștințe de legislație. Ni se întâmplă ca nouă înșine, ca municipalitate, când vrem să facem creșe, grădinițe, școli, parcări, drumuri, poduri, pasaje, nouă înșine să ni se îngreuneze viața cu tot felul de cerințe, de parcă am face ceva în interes personal, toate sunt de interes public”, declara Nicolae Robu în urmă cu câteva zile.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…