Procurorii DNA au descins la Primăria Timișoara și au cerut documente de la Direcția de Urbanism

Procurorii DNA au descins la Primăria Timișoara și au cerut documente de la Direcția de Urbanism

Procurori ai Direcției Naționale Anticorupție au descins, luni, la sediul Primăriei Timișoara, și au solicitat mai multe documente de la Direcția de Urbanism, care au stat la baza emiterii unor autorizații și certificate.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au solicitat, luni, mai multe documente de la Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei Timișoara. Conform primelor informații, anchetatorii sunt interesați de actele care au stat la baza emiterii unor certificate de urbanism și, ulterior, a unor autorizații de construire. Aceasta, în condițiile în care există diferențe în ceea ce privește regimul de înălțime aprobat în cazul unor imobile de către Primăria Timișoara.

Întrebat de către corespondentul Mediafax ce documente au solicitat procurorii DNA, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat: "circa zece autorizații de construcție și certificatele de urbanism conexe".

Săptămâna trecută, primarul Timișoarei a emis o notă internă adresă angajaților din cadrul Direcției de Urbanism. Nicolae Robu le cerea acestora să nu mai solicite atât de multe acte pentru emiterea documentelor de autorizare.

"În loc să se dea un minim de avize, cele pe care le impune legea și unde-i lege, nu-i tocmeală, mereu se adaugă tot felul de cerințe. Și atunci le-am dat o notă internă, acum câteva zile, prin care le-am atras atenția că începând de acum, dacă voi mai constata astfel de năravuri, îi voi supune la test de competență, cu consecințele de rigoare. Atâta tot. Urmează să mă consult cu specialiștii ce tematică să fie prevăzută pentru test. Evident, cunoștințe de urbanism, cunoștințe de legislație. Ni se întâmplă ca nouă înșine, ca municipalitate, când vrem să facem creșe, grădinițe, școli, parcări, drumuri, poduri, pasaje, nouă înșine să ni se îngreuneze viața cu tot felul de cerințe, de parcă am face ceva în interes personal, toate sunt de interes public”, declara Nicolae Robu în urmă cu câteva zile.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Care sunt cele două trasee pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii terestre / Ce spune raportul …

3 Două femei, una frumoasă, una...

4 Ioana Băsescu, cu un picior în pușcărie! / „Ea mi-a cerut să fac plăți nereale în campania din 2009”

5 De citit! / Valentin Naumescu: Rusia va pierde războiul din Ucraina