Procurorii Mihaiela Iorga și Oana Schmidt-Hăineală au cerut CSM încadrarea ca judecători (surse)

Procurorii Mihaiela Iorga și Oana Schmidt-Hăineală au cerut CSM încadrarea ca judecători (surse)

Procurorii Mihaiela Moraru Iorga și Oana Schmidt-Hăineală au depus la Consiliul Superior al Magistraturii solicitări prin care cer să fie încadrate în funcția de judecător, au declarat, vineri, pentru AGERPRES, surse din CSM.

Solicitarea procurorului Oana Schmidt-Hăineală, președinte al CSM în perioada 2013 — 2014, a fost depusă săptămâna aceasta, iar cererea Mihaielei Moraru Iorga, revocată din funcția de procuror DNA, a fost înaintată în urmă cu aproximativ o lună, au precizat sursele citate.

Potrivit surselor judiciare, Oana Schmidt-Hăineală a cerut să meargă la Judecătoria Bacău, în timp ce Mihaiela Iorga a trecut în solicitarea sa mai multe instanțe la care ar putea să activeze — Curtea de Apel București, Tribunalul București, Tribunalul Ilfov, Judecătoriile sectoarelor 1, 2 și 6.

Cererile urmează să fie discutate în plenul CSM, după ce se vor primi avizele necesare.

Joi, membrii CSM au respins contestația formulată de Mihaiela Moraru Iorga împotriva deciziei de revocare a acestei din funcția deținută în cadrul DNA. Pe 4 iulie, Secția pentru procurori a CSM a dat aviz pentru revocarea din funcție a sa.

Pe 29 iunie, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis Secției pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcția de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul că aceasta nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului șef al secției din care făcea parte. Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 Un fost senator PSD îl dezbracă de secrete pe liderul PSD / „Diploma lui Ciolacu este falsă, cel mai probabil. E…

3 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

4 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…

5 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…