Procurorii militari au deschis un dosar penal cu privire la intervenția pompierilor la explozia stației GPL din Crevedia

Procurorii militari au deschis un dosar penal cu privire la intervenția pompierilor la explozia stației GPL din Crevedia

Un dosar în rem a fost deschis de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București referitor la modul în care au intervenit pompierii la incendiul de după explozia de la stația GPL din Crevedia, potrivit surselor judiciare.

Incediu la o stație GPL din Crevedia - FOTO Inquam Photos/George Călin

Ancheta, ce a fost deschisă după ce în explozie au fost rănite 43 de cadre MAI (39 de pompieri, doi poliţişti şi doi jandarmi) din totalul de 58 de victime, a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea Militară București, pentru a se stabili dacă au fost respectate procedurile specifice în cadrul unei astfel de intervenții.

Conform G4Media, sunt urmărite 3 presupuse fapte de către procurori: neluarea și nerespectarea măsurilor de protecția muncii și vătămare corporală din culpă.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu , afirma duminică, 27 August, că „procedurile s-au aplicat conform legii” în intervenția de la stația GPL din comuna Crevedia.

La fața locului s-a acționat conform tuturor procedurilor în vigoare. Procedurile s-au aplicat conform legii, domnul Arafat a fost acolo”, spune ministrul de Interne, Cătălin Predoiu. Și premierul Marcel Ciolacu consideră că „ azi-noapte s-a acționat exemplar ”, după cum a declarat la sosirea la sediul MAI.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat