Procurorul Curţii Penale Internaţionale care a cerut arestarea lui Putin, pus pe lista persoanelor căutate în Rusia

Procurorul Curţii Penale Internaţionale care a cerut arestarea lui Putin, pus pe lista persoanelor căutate în Rusia

Procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan a fost plasat pe lista persoanelor căutate în Rusia, potrivit unei note a Ministerului rus de Interne, văzută de AFP la două luni după de CPI a emis un mandat de arestare împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin.

Karim Khan FOTO: EPA EFE

"Data naşterii: 30 martie 1970. Locul naşterii: Edinburgh, Scoţia (...) Căutat în baza unui articol din Codul penal", se arată în notă, fără a preciza despre ce infracţiune este vorba.

Moscova a respins acuzaţia CPI împotriva lui Vladimir Putin de crime de război în legătură cu "deportarea ilegală" a mii de copii ucraineni în cadrul conflictului dintre Moscova şi Kiev. Potrivit Kremlinului, Rusia nu este membră a CPI şi deci nu recunoaşte competenţa acestui tribunal.

Moscova a lansat o anchetă penală împotriva lui Karim Khan şi a trei judecători ai CPI la câteva zile după anunţarea mandatului împotriva lui Vladimir Putin, la jumătatea lunii martie, transmite Agerpres.

Potrivit anchetei ruse, Khan este acuzat că a "lansat urmăriri penale împotriva unei persoane cunoscute ca nevinovată" şi că a "pregătit un atac împotriva unui reprezentant al unui stat străin".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”