Procurorul Curţii Penale Internaţionale care a cerut arestarea lui Putin, pus pe lista persoanelor căutate în Rusia

Procurorul Curţii Penale Internaţionale care a cerut arestarea lui Putin, pus pe lista persoanelor căutate în Rusia

Procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan a fost plasat pe lista persoanelor căutate în Rusia, potrivit unei note a Ministerului rus de Interne, văzută de AFP la două luni după de CPI a emis un mandat de arestare împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin.

Karim Khan FOTO: EPA EFE

"Data naşterii: 30 martie 1970. Locul naşterii: Edinburgh, Scoţia (...) Căutat în baza unui articol din Codul penal", se arată în notă, fără a preciza despre ce infracţiune este vorba.

Moscova a respins acuzaţia CPI împotriva lui Vladimir Putin de crime de război în legătură cu "deportarea ilegală" a mii de copii ucraineni în cadrul conflictului dintre Moscova şi Kiev. Potrivit Kremlinului, Rusia nu este membră a CPI şi deci nu recunoaşte competenţa acestui tribunal.

Moscova a lansat o anchetă penală împotriva lui Karim Khan şi a trei judecători ai CPI la câteva zile după anunţarea mandatului împotriva lui Vladimir Putin, la jumătatea lunii martie, transmite Agerpres.

Potrivit anchetei ruse, Khan este acuzat că a "lansat urmăriri penale împotriva unei persoane cunoscute ca nevinovată" şi că a "pregătit un atac împotriva unui reprezentant al unui stat străin".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Andrei Tiberiu Maria, adică Smiley, a rămas fără carnet

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 Apar amănuntele prinderii în flagrant a baronului PSD Dumitru Buzatu

4 „Un student haios devenit o jigodie. Un tânăr de treabă ajuns o otreapă”

5 România a turtit un pic pălăria Austriei într-o speță NATO, dar poate mult mai mult...