Procurorul general al Republicii Moldova a demisionat

Procurorul general al Republicii Moldova a demisionat

Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, și-a anunțat vineri demisia, începând cu 1 martie. El a declarat în plenul parlamentului că reforma procuraturii trebuie să înceapă de la vârful acesteia, informează IPN, Radio Chișinău și Unimedia.

În timpul discursului său de la tribuna parlamentului, Corneliu Gurin a mulțumit pentru adoptarea, joi, a Legii Procuraturii, subliniind că urmează adoptarea pachetului conex și implementarea acestei legi. Acesta a menționat că în vara lui 2013, când a fost învestit în funcție, a spus că prioritatea mandatului său este crearea unui cadru legal bun pentru activitatea Procuraturii.

'Am decis să vin în fața Parlamentului pentru a-mi depune mandatul. Demisionez din 1 martie. Consider important să începem reforma de la vârf', a spus Corneliu Gurin.

Noua Lege a Procuraturii prevede alegerea procurorului general prin concurs public.

Corneliu Gurin a fost numit în funcția de procuror general al Republicii Moldova în aprilie 2013. Acesta a fost înaintat la această funcție de către președintele de atunci al parlamentului de la Chișinău, Marian Lupu. În perioada mandatului, Gurin a fost învinuit, în nenumărate rânduri, de partidele din opoziție, dar și de societatea civilă, că ar activa la comanda lui Vladimir Plahotniuc, controversat om de afaceri din Republica Moldova.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moartea nu există. Teoria Lanza – Einstein – Rosen

2 VIDEO Profesoară din Bistrița, la lecția online: „Fata președintelui, se fute cu unul care vinde barabule în …

3 Noi dezvăluiri despre Vlad Voiculescu, un personaj cu un CV controversat

4 Slugoii PSD de la CCR, o nouă lovitură pentru finanțele României!

5 „L-a încuiat pe Rafila” / Monica Pop, eroină a propagandei ruse după ce a tunat împotriva vaccinării anti-COVID