Procurorul general Augustin Lazăr - la Curtea de Justiție a Uniunii Europene

Procurorul general Augustin Lazăr - la Curtea de Justiție a Uniunii Europene

Procurorul general Augustin Lazăr a efectuat o vizită de lucru la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), prilej cu care a asistat la ședințe de judecată aflate pe rolul Curții și s-a întâlnit cu judecători, referenți și experți juriști-lingviști.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, vizita a avut loc la invitația Cameliei Toader, judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, și a Octaviei Spineanu-Matei, judecător la Tribunalul Uniunii Europene.

La activitățile care au avut loc au mai participat Ovidiu Vasile Predescu — consilier al procurorului general, Luminița Palade — procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și Nicoleta Ștefanov — procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Serviciul de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe.

Delegația de procurori români a asistat la ședințele de judecată a două cauze aflate pe rolul Curții, a vizitat Centrul de documentare al CJUE, a avut întâlniri de lucru cu judecători din cadrul CJUE, precum și cu referenți și experți juriști-lingviști de la unitatea de limbă română din Direcția Generală de Traduceri, respectiv cu administratorul Direcției de Cercetare și Documentare.

Totodată, reprezentanții Ministerului Public au avut o întrevedere de lucru cu M. Koen Lenaerts, președintele Curții de Justiție a Uniunii Europene.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS

3 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

4 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

5 Îl mazilesc și pe Drulă? Orban, amenințări de vătaf pesedist la adresa miniștrilor care atacă premierul! / Drulă…