Procurorul general Augustin Lazăr - la Curtea de Justiție a Uniunii Europene

Procurorul general Augustin Lazăr - la Curtea de Justiție a Uniunii Europene

Procurorul general Augustin Lazăr a efectuat o vizită de lucru la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), prilej cu care a asistat la ședințe de judecată aflate pe rolul Curții și s-a întâlnit cu judecători, referenți și experți juriști-lingviști.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, vizita a avut loc la invitația Cameliei Toader, judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, și a Octaviei Spineanu-Matei, judecător la Tribunalul Uniunii Europene.

La activitățile care au avut loc au mai participat Ovidiu Vasile Predescu — consilier al procurorului general, Luminița Palade — procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și Nicoleta Ștefanov — procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Serviciul de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe.

Delegația de procurori români a asistat la ședințele de judecată a două cauze aflate pe rolul Curții, a vizitat Centrul de documentare al CJUE, a avut întâlniri de lucru cu judecători din cadrul CJUE, precum și cu referenți și experți juriști-lingviști de la unitatea de limbă română din Direcția Generală de Traduceri, respectiv cu administratorul Direcției de Cercetare și Documentare.

Totodată, reprezentanții Ministerului Public au avut o întrevedere de lucru cu M. Koen Lenaerts, președintele Curții de Justiție a Uniunii Europene.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

2 LIVE Cătălin Cîrstoiu a ajuns la ședința coaliției

3 VIDEO Așa arată mârlănia care profită de slugărnicia și cumsecădenia oamenilor...

4 Ajutorul american pentru Ucraina vine prea târziu? / Rușii se apropie de încercuirea orașului Chasiv Iar

5 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024