Procurorul General CONFIRMĂ că DNA ANCHETEAZĂ elaborarea „Ordonanțelor Penalilor”!

Procurorul General CONFIRMĂ că DNA ANCHETEAZĂ elaborarea „Ordonanțelor Penalilor”!

Procurorul general al României confirmă existența unui dosar penal la DNA, legat de emiterea ordonanțelor de către Guvern! Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a ajuns joi dimineață la CSM și a confirmat existența unui dosar penal, în legătură cu emiterea ordonanțelor de marți. 

Augustin Lazăr nu a dat detalii despre investigație. "Exista o ancheta a DNA si pentru mai multe date va rog sa consultati Biroul de presa al DNA. Adica sa fie niste date concrete, sa nu va spun niste lucruri care nu sunt riguros exacte. (...) Exista un dosar pe rolul DNA care are o anumita legatura", a anuntat Augustin Lazar joi dimineata, inainte de a intra la sedina Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit informațiilor pe surse, DNA a deschis un dosar penal privind infracțiuni comise în elaborarea și/sau adoptarea ordonanțelor de urgență de către Executiv, privind modificarea codurilor penale.

Comisarul.ro/DNA a intrat pe fir? Se întâmplă lucruri la Ministerul Justiției!

Până joi Ministerul Justiției va trebui să dea lista cu numele tutoror persoanelor care s-au ocupat de redactarea OUG pentru grațiere. Totodată, au fost cerute numele celor care au intrat în Ministerul Justiției. S-au cerut documente și înregistrările camerelor de filmat din Ministerul de Justiție. Termenul e până mâine. Vrea să se afle cine din PSD a fost la Ministerul Justiției și a lucrat la proiectele de lege și OUG pe justiție. 

 Conform unor surse de la Antena3, DNA a început urmărirea penală in rem, pentru faptă.

În urma unui denunț penal depus pe 25 ianuarie, Sorin Grindeanu și Florin Iordache au fost acuzați de favorizarea făptuitorului şi de prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului. DNA a deschis dosar penal in rem.

Ce este interesant în acest caz este faptul că Liviu Dragnea se dădea, marți, foarte informat despre acest dosar. 

Prezent marți, 31 ianuarie 2017, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a avut loc un termen în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz in serviciu, Liviu Dragnea a explicat că există informații potrivit cărora plângerea penală ar fi fost scrisă chiar la DNA. Mai exact, de către șeful Secției a II-a din DNA, procurorul Marius Bulancea, fost consilier al doctoritei Laura Kovesi: „Am vazut o plangere penala, despre care unii spun ca a facut-o domnul Bulancea, asa, pro-bono, pentru cei care au facut plangerea penala. De ce nu ancheteaza DNA ce se scrie acolo, sa vedem, e adevarat ca s-au facut la mine in birou, s-au facut la nu stiu ce membru de la mine din Camera Deputatilor? Astea sunt prostii si minciuni”. a spus Dragnea conform Luju.ro.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia