Procurorul general interimar: Dosar penal privind SCURGERI DE INFORMAȚII în dosarul Colectiv

Procurorul general interimar: Dosar penal privind SCURGERI DE INFORMAȚII în dosarul Colectiv

Procurorul general interimar Bogdan Licu a anuntat marti dimineata la intrarea la CSM ca in urma dezvaluirilor aparute in presa despre ancheta din dosarul Colectiv a fost deschis un dosar penal in rem pentru scurgere de informatii, transmite Digi 24.

Bogdan Licu a subliniat ca informatiile scurse presei saptamana trecuta nu reflecta rechizitoriul din dosarul Colectiv.

Acum doua zile a aparut in presa un document care ar fi draftul rechizitoriului in dosarul Colectiv, caz care urmeaza sa ajunga in instanta zilele urmatoare.

Potrivit draftului de rechizitoriu, care contine 170 de pagini, sase persoane ar urma sa fie trimise in judecata: cei trei patroni ai clubului Colectiv, doi artifcieri si patroana firmei de artificii care au fost folosite in seara tragediei din 30 octombrie anul trecut.

Documentul mai arata ca patronii clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu - sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa, in forma agravata, avand ca urmare decesul mai multor persoane; vatamare corporala din culpa, in forma agravata; neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca.

De asemenea, stingatoarele aflate in incinta clubului Colectiv erau expirate, iar dupa izbucnirea incendiului un barbat a incercat sa stinga focul aruncand cu bere, se arata in draftul de rechizitoriu intocmit de procurorii Parchetului General.

In urma incendiului din Colectiv, 64 de tineri si-au pierdut viata.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...