Procurorul General și șefa DNA, ÎMPOTRIVA unei legi a AMNISTIEI și GRAȚIERII! Lazăr: Să recuperăm banii de la INFRACTORI!

Procurorul General și șefa DNA, ÎMPOTRIVA unei legi a AMNISTIEI și GRAȚIERII! Lazăr: Să recuperăm banii de la INFRACTORI!

Procurorii Augustin Lazar si Laura Codruta Kovesi se pronunta impotriva unei legi a gratierii si amnistiei! Procurorul general, Augustin Lazar, a declarat luni ca nu este necesara o lege a gratierii si amnistiei, pozitie sustinuta si de sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, care a spus ca nu este de acord ca o astfel de eventuala lege sa vizeze infractiuni de competenta Directiei Anticoruptie.

"Nu este necesara nicio lege a gratierii si amnistiei", a spus Lazar, care a participat luni la o intalnire cu ministrul Justitiei, Florin Iordache, alaturi de procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, si procurorul sef DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Noi trebuie sa combatem criminalitatea, coruptia si sa recuperam bunurile insusite de infractori", a subliniat Augustin Lazar.

In ceea ce priveste conflictul de interes, procurorul general a explicat ca exista un text declarat neconstitutional legat de raporturile comerciale si este de acord ca "acea chestiune a raporturilor comerciale trebuie lamurita" si acest lucru poate fi facut "cu usurinta".

"In rest textul legii e foarte bun, e inspirat de legislatia franceza", "legislatia e clara si jurisprudenta e clara", a subliniat Lazar.

Laura Codruta Kovesi a afirmat si ea, intr-o declaratie separata, la intrebarile ziaristilor, ca nu este de acord ca o lege a gratierii si amnistiei sa vizeze "infractiuni de competenta DNA".

Kovesi s-a pronuntat si impotriva unei noi initiative legislative privind raspunderea magistratilor, avand in vedere ca exista deja o lege in acest sens care "se aplica" si este "in concordanta cu legislatia europeana".

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin