Procurorul general: Sunt două dosare de corupție în magistratură în care suspecții magistrați au fost inculpați

Procurorul general: Sunt două dosare de corupție în magistratură în care suspecții magistrați au fost inculpați

Procurorul general Alex Florența a declarat, la o întâlnire cu jurnaliștii, că Parchetul are în lucru două dosare de corupție în magistratură în care suspecții magistrați au fost inculpați, aceștia fiind suspendați în prezent.

Procurorul general, Alex Florența FOTO Andreea Traicu

„Sunt astfel dosare în instrumentare, în curs de soluționare”, a precizat procurorul general, precizând că în perioada urmatoare va decide dacă solicită măsuri preventive. Dosarele ar fi recente, potrivit lui Alex Florența fiind „pusă în mișcare acțiunea penală”, iar acei în cauza suspendați din functie.

Procurorul general a punctat faptul că în continuare instituția se confruntă cu un deficit de procurori, mai ales la nivelul magistraților de rang înalt, unde condițiile de accedere sunt destul de stricte.

O problemă a fost și faptul că după desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție, procedura de mutare a dosarelor a fost destul de anevoioasă. De asemenea, există și alte blocaje, în procedura de desemnare a procurorilor, iar unii ar fi respinși fără argumentații convingătoare.

Reprezentantul Parchetului General a subliniat că ia naștere un nou Birou de combatere a infracțiunilor Informatice ( care a fost transferat de la DIICOT la parchetele obișnuite), dar și un nou departament nou pentru infracțiuni de mediu. Din parchetele mai mici ar urma să fie luați, din strcuturile specializate.

Procurorul general a vorbit de posibilitatea trierii dosarelor înainte de a fi începută analiza aprofundată a acestora, pentru că unele nu au finalitate.

Ce se întâmplă cu Dosarul „10 august”

Numărul unu din Parchetul General a precizat, legat de Dosarul „10 august” că ar fi „în stadiu avansat de soluționare”, fiind puse sub învinuire 22 persoane, iar audiate 140-150 martori, părți vătămate. De asemenea, ar mai fi așteptată desecretizarea ultimelor înscrisuri cerute instituțiilor. „Se analizează implicarea factorilor de decizie la nivelul respectiv. Lunile următoare se va emite o soluție”, a mai punctat Florența, care a zis că speră ca până la toamnă să fie soluționat dosarul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...