Procurorul general: Suspectul olandez din cazul fetiței ucise a mai fost de patru ori în România

Procurorul general: Suspectul olandez din cazul fetiței ucise a mai fost de patru ori în România

Procurorul general, Bogdan Licu, a declarat marți că suspectul olandez din cazul fetiței ucise în Dâmbovița, a mai fost de patru ori în România. Întrebat dacă e posibil să mai fie și alte victime ale acestuia, Licu a spus că ar fi o ipoteză ”hazardată”.

”Încercăm să identificăm locurile în care a mai fost și eventuali complici”, a mai spus Licu.

Bogdan Licu a precizat că luni a dispus preluarea cauzei la Parchetul general, pentru că există informații că „activitatea infracțională a individului s-a derulat pe raza mai multor județe”.

„Știm că a fost de cel puțin patru ori în țară. (…) Ne concentrăm pe traseul acestuia în România, încercăm să aflăm dacă a avut complici”, a precizat procurorul general.

El a spus că deocamdată nu se știe dacă bărbatul a avut complici și dacă sunt și alte victime.

„Desfășurăm activități complexe, e o activitate laborioasă, s-a emis un ordin european de anchetă”, a subliniat el.

Și procurorul general a precizat că, în momentul în care s-a semnalat dispariția, din datele existente la acest moment fetița era decedată. El a spus că imediat ce a fost semnalată dispariția s-a mobilizat poliția și în dimineața zilei de sâmbătă s-a constituit dosar penal.

„Atunci când este o dispariție, se verifică mai multe piste și dacă nu sunt elemente, nu avem martori concreți că acel minor a fost luat cu violență, să declanșăm acel mecanism de dispariție copil, se fac verificări preliminare. În dimineața zilei de sâmbătă și-au dat seama colegii de la Poliție că este ceva serios, au anunțat parchetul, noi am constituit dosar penal”, a explicat procurorul general.

Licu a mai declarat că, după cazul Caracal, sunt verificate toate cazurile de dispariție din ultimii 10 ani, control care ar trebui finalizat săptămâna viitoare.

„Nu avem doavada oficială că acest bărbat s-a sinucis, avem informații de la colegii din Olanda. Când se va primi confirmarea, se va decide clasarea cauzei, pentru că făptuitorul a murit, dar se verifică în continuare dacă a avut complici”, a spus procurorul general.

Reamintim că suspectul olandez s-a sinucis luni în Olanda.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...