Procurorul Mihaiela Iorga ar putea continua activitatea la DNA până la soluționarea definitivă a contestației deciziei revocării

Procurorul Mihaiela Iorga ar putea continua activitatea la DNA până la soluționarea definitivă a contestației deciziei revocării

Procurorul Mihaiela Iorga Moraru ar putea continua să activeze în cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), până la soluționarea definitivă a contestației formulate împotriva deciziei procurorului șef Laura Codruța Kovesi de revocare din funcție.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) analizează, joi, o notă a Direcției resurse umane și organizare privind situația procurorului Mihiaela Iorga Moraru, mai exact data de la care ar fi urmat să-și înceapă activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Potrivit unor surse din cadrul CSM, în condițiile în care Curtea de Apel București a dispus suspendarea ordinului privind încetarea activității în cadrul DNA, Secția pentru procurori ar putea amâna stabilirea unei date pentru reîncadrarea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău până după finalizarea acțiunii în instanță.

Pe 27 septembrie, Curtea de Apel București a decis suspendarea ordinului emis de Laura Codruța Kovesi prin care Mihaiela Iorga a fost revocată din funcția de procuror al DNA. Decizia nu a fost definitivă.

Mihaiela Iorga a deschis la Curtea de Apel București un proces în care a solicitat suspendarea ordinului semnat pe 5 iulie de Laura Codruța Kovesi privind revocarea sa din funcția de procuror la DNA.

DNA a susținut atunci că Mihaiela Iorga nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-șef al secției din care făcea parte. Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate.

Ulterior, în urma unor verificări, DNA a anunțat că a identificat mai multe nereguli în activitatea Mihaielei Iorga, în biroul său fiind găsite o sumă de bani și mai multe bunuri neînregistrate.

De cealaltă parte, Mihaiela Iorga a declarat că între ea și Laura Codruța Kovesi exista de mai mult timp o tensiune, determinată "probabil" de faptul că nu a dat curs "anumitor solicitări".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…