Producţia animală a crescut la ovine, caprine şi păsări în 2019, însă s-a diminuat la porcine şi bovine (INS)

Producţia animală a crescut la ovine, caprine şi păsări în 2019, însă s-a diminuat la porcine şi bovine (INS)

Greutatea animalelor şi păsărilor destinate sacrificării pentru consum a crescut, în 2019, cu 7,8% la ovine şi caprine şi cu 7,5% la păsări, dar s-a diminuat cu 7,5% la porcine, respectiv cu 4,8% la bovine, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate vineri.

Potrivit sursei citate, comparativ cu anul 2019, în anul anterior, producţia totală de lapte a fost cu 1,3% mai mică, producţia de lână a crescut cu 1,6%, în timp ce producţia de ouă a scăzut cu 2,7%.

La nivel general, greutatea animalelor şi păsărilor destinate sacrificării pentru consum a crescut cu 7,8% în cazul ovinelor şi caprinelor, respectiv cu 7,5% la păsări. Pe de altă parte, la porcine scăderea a fost de 7,5%, iar la bovine cu 4,8%.

Statistica oficială relevă faptul că, în 2019, faţă de anul precedent, în structura producţiei de carne s-au înregistrat creşteri ale ponderii producţiei de carne de pasăre (+3 puncte procentuale) şi carne de ovine şi caprine (+0,6 pp), dar şi scăderi ale ponderii producţiei de carne de porcine (-2,9 pp) şi carne de bovine (-0,7 pp).

Producţia de lapte de vacă (inclusiv pentru consumul viţeilor) a fost de 39,62 milioane de hectolitri, cu 855.000 hectolitri (-2,1%) sub nivelul anului precedent.

De asemenea, s-au înregistrat creşteri în regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia (+0,4%), însă şi scăderi în celelalte regiuni de dezvoltare - Bucureşti-Ilfov (-11,3%), Sud Muntenia (-5,7%), Sud-Est (-4,4%), Vest (-3%), Nord-Vest (-2,2%), Nord-Est (-1%) şi Centru (-0,8%). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…