Producţia de gaze a OMV Petrom a scăzut cu 14,5% în ultimul trimestru al anului trecut

Producţia de gaze a OMV Petrom a scăzut cu 14,5% în ultimul trimestru al anului trecut

Producţia de gaze a OMV Petrom a fost mai mică cu 14,5% în ultimul trimestru al anului trecut, comparativ cu perioada similară din 2020, ajungând la 62.400 barili echivalent petrol pe zi (bep/zi), potrivit unui raport remis de companie, joi, Bursei de Valori Bucureşti.

Comparativ cu trimestrul al treilea din 2021, producţia în trimestrul al patrulea din 2021 a fost în uşoară creştere de la 61.900 bep/zi.

Reprezentanţii companiei au explicat, în trecut, că scăderea producţiei de la an la an vine ca urmare a declinului natural accentuat al zăcămintelor, majoritatea fiind mature.

Producţia totală de hidrocarburi a scăzut cu 12,5%, până la 122.200 bep/zi, iar producţia de ţiţei, cu 11%, până la 59.800 bep/zi.

Totodată, rata de utilizare a rafinăriei a fost de 101%, iar marja de rafinare, 7,52%. AGERPRES/(autor: Florentina Cernat, editor: Andreea Marinescu, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante