Prof. dr. Vlad Ciurea, despre greșeala care afectează creierul, pe care vârstnicii o fac adesea: „Aaaa, atrofie cerebrală”

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre greșeala care afectează creierul, pe care vârstnicii o fac adesea: „Aaaa, atrofie cerebrală”

Prof. Dr. Vlad Ciurea a amintit recent obiceiurile simple care ajută la menținerea sănătății creierului, dar și greșelile pe care le fac adesea persoanele în vârstă și nu numai.


Prof. Dr. Vlad Ciurea. FOTO Eduard Enea

„Am primit de multe ori întrebarea: <<Ce îmi recomandați, domnule doctor, pentru a-mi menține creierul sănătos?>>. Înainte să înșir o întreagă listă cu alimente și nutrienți care nu ar trebui să lipsească din dieta noastră, mereu precizez: în primul rând este important să ne hidratăm corespunzător”, a explicat renumitul neurochirurg, într-o postare pe Facebook.

„Apare acea deshidratare a encefalului”

Creierul uman conține 78% apă, „deci are o cantitate foarte mare de apă în el”, a ținut să amintească renumitul medic.

„Așa spun toate datele obținute din literatura de specialitate. În practică, dacă vedem o persoană mai în vârstă care face un RMN, ne grăbim să punem diagnostic:<<Aaaa, atrofie cerebrală>>. Nu! Persoanele în vârstă sunt persoane care se hidratează foarte puțin, nu vor să bea apă și atunci apare acea deshidratare a encefalului, care se vede pe RMN. Deci trebuie să bem apă, indiferent de vârstă, pentru că ne menține cât mai tineri. Am scris pe larg despre alimentele și obiceiurile alimentare care ne pot ajuta să ne menținem creierul sănătos în <<Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor>>”, a mai spus Prof. Dr. Vlad Ciurea.

Amintim că, în august, cunoscutul neurochirurg a vorbit și despre alimentele care constituie un adevărat combustibil pentru creier , după ce, anterior, explicase ce alimente ar trebui să consumăm în mod frecvent pentru a reduce efectele declinului cognitiv .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB