Prof. univ. dr la Facultatea de Drept: „Este posibil ca temperatura la umbră să fie mai redusă cu 7 grade decât la soare?”

Prof. univ. dr la Facultatea de Drept: „Este posibil ca temperatura la umbră să fie mai redusă cu 7 grade decât la soare?”

Un prof. univ. dr la Facultatea de Drept din cadrul Universității București se întreabă de ce sunt diferențe între temperaturile prezentate de diverse surse, susținând că lui nu i s-a părut niciodată mai răcoare la umbră.

Cadrul didactic a ajuns celebru în România în ultimele decenii, fiind mediatizat prin prisma scrierilor și intervențiilor cu caracter "justițiar", precum și a proceselor la care a participat în calitate de avocat.

În ultimii ani, Gheorghe Piperea a trecut în tabăra conspiraționiștilor notorii din România, fiind în prima linie a criticilor vaccinului anti-Covid.

Avocatul a postat pe profilul privat de Facebook un text în care cere Agenției Naționale de Meteorologie, în calitate de instituție publică, să-i lămurească următoarea dilemă: de ce la umbră este declarată o temperatură mai scăzută decât la soare. Piperea lasă de înțeles printre rânduri că s-ar încerca manipularea datelor, fără să fie clar în ce scop.

"Este posibil ca temperatura la umbră să fie mai redusă cu 7 sau chiar 11 grade decât cea la soare? În lunile de vară mie, de exemplu, nu mi s-a părut niciodată că e mai răcoare la umbră, ci doar că sunt mai puțin expus insolației și "bronzării"", scrie profesorul universitar pe Facebook, postarea fiind prezentată public, sub forma unei imagini, pe contul analistului politic Sorin Ioniță.

"Părerea mea e că prea adesea subestimăm în România prostia autentică, cu morgă, a unor gargaragii de nişă îngustă şi presupunem tot felul de conspiraţii şi scheme politice complicate în loc", opinează Sorin Ioniță în legătură cu postarea lui Gheorghe Piperea.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?