Profesor de religie, sancționat după ce a postat pe grupul clasei o manea misogină

Profesor de religie, sancționat după ce a postat pe grupul clasei o manea misogină

Un profesor de religie din Bihor a fost sancționat de conducerea școlii după ce a postat pe grupul de WhatsApp al clasei o manea cu versuri misogine. Piesa manelistului Tzancă Uraganu l-a costat pe dascăl statutul de diriginte al clasei.

Profesorul nu mai este dirigentele clasei. Sursa foto: arhivă

Incidentul, care a avut loc la Liceul Tehnologic Dobreşti, a pornit de la reclamația unuia dintre părinți. Acesta a sesizat conducerea școlii cu privire la comportamentul neadecvat al profesorului și a cerut sancționarea dascălului.

Este vorba, potrivit publicației Bihoreanul, despre părintele unei eleve de clasa a VI-a care a reclamat oficial faptul că, că în grupul de WhatsApp al clasei, pe care îl împărtăşeau elevii şi dirigintele, aceştia o ironizau, împreună, pe o profesoară de biologie.

Mai mult, dirigintele a avut şi un limbaj nepotrivit în comunicarea cu elevii. Înainte de Crăciun, profesorul de religie a postat pe grup o manea a lui Tzancă Uraganu’, cu versuri lascive la adresa femeilor de etnie romă. Profesorul a spus că piesa este colindul pe care îl dedică clasei.

Părintele în cauză, indignat de mesajele pe care le-a vazut pe grup, l-a reclamat la conducerea şcolii pe profesor. Acesta a fost anchetat de o comisie de disciplină, care l-a găsit vinovat de comportament neadecvat, l-a sancţionat cu avertisment şi l-a schimbat din funcţia de diriginte. Potrivit sursei citate, bărbatul şi-a păstrat, însă, postul de profesor de religie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia