Profesorii în stradă, Meleșcanu, Daea și alte „valori”, cu banii la teșcherea!/19.000.000 lei valoarea pensiilor speciale achitate parlamentarilor în doar 6 luni!

Profesorii în stradă, Meleșcanu, Daea și alte „valori”, cu banii la teșcherea!/19.000.000 lei valoarea pensiilor speciale achitate parlamentarilor în doar 6 luni!

Valoarea pensiilor speciale achitate unui număr de aproape 600 de parlamentari în doar 6 luni depășește suma de 19 milioane de lei sau 4 milioane de euro, potrivit unui document oficial depus la Camera Deputaților.

Valoarea pensiilor speciale plătite parlamentarilor în doar jumătate de an este de 19.370.146 de lei, potrivit unui document depus la Camera Deputaților. Suma reprezintă plata a 583 de indemnizații oferite parlamentarilor.

La aceste plăți s-a ajuns după ce Parlamentul a fost obligat să respecte o decizie a CCR. Curtea Constituțională a declarat neconstituțională tăierea pensiilor speciale.

În 2021, sute de parlamentari au dat Palamentul în judecată după ce o lege a abrogat pensiile speciale ale foștilor senatori și deputați. În iunie 2022, CCR a decis că este neconstituțională legea care a stat la baza ordinului, pe motiv că proiectul a fost adoptat în regim de urgență. Toți parlamentarii-pensionari care au contestat tăierea pensiilor în instanță au câștigat.

Pensia specială se acordă parlamentarilor în funcție de numărul de mandate pe care le are fiecare deputat sau senator. Meleșcanu, cu 4 mandate, spre exemplu, ia o pensie specială de 12.000 de lei.

Un alt pensionar special care „s-a înfruptat” din cei 19 milioane de lei, este Petre Daea. Cu 3 mandate de parlamentar, el primește o pensie specială de 9.000 de lei.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 „Ar fi primul val al ofensivei”

3 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

4 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?