Profesorii vor protesta din nou în București. „Greva se încheie când guvernul vine cu o soluție acceptată de profesori”

Profesorii vor protesta din nou în București. „Greva se încheie când guvernul vine cu o soluție acceptată de profesori”

Liderul Federației Sindicatelor din Educație (FSE) „Spiru Haret”, Marius Nistor, a anunțat miercuri că profesorii vor protesta din nou în București, joi sau vineri. Acesta a precizat că au depus o cerere la Primăria Capitalei și că în funcție de răspuns se va organiza și protestul.

Marșul profesorilor din București / Foto: Arhivă / Inquam Photos / Octav Ganea

De asemenea acesta a anunțat că sunt așteptați circa 20.000 de participanți.

Greva continuă

Sindicalistul a anunțat că greva profesorilor va continua până când Guvernul va oferi garanții privind noua grilă de salarizare și salariul profesorilor debutanți.

„Greva se poate încheia când guvernul va veni cu o soluție acceptată de profesori. Cu cât se lungește conflictul de muncă, există și riscul amânării examenelor naționale. Totul depinde de guvern. Așteptăm reacția guvernului”, a declarat Nistor la finalul unei noi negocieri la Ministerul Educației, potrivit G4Media.

De asemenea, el a respins informațiile emise marți de Ministerul Educației, referitor la faptul că 15.000 de persoane au încetat greva. El a precizat că aceste cadre didactice nu fac parte din sindicat.

„În grevă sunt și nemembri de sindicat. Majoritatea celor care s-au retras (din grevă – n.red.) nu sunt membri de sindicat, deci cifrele prezentate de minister sunt nesemnificative”, a spus Nistor.

Reamintim că Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a anunțat că marți, 6 iunie, au fost în grevă 134.007 de membri de sindicat, ceea ce reprezintă 86,93% din totalul membrilor care au semnat pentru declararea protestului.

Greva din învățământ a început de luni, 22 mai , iar mii de profesori au ieșit în stradă în mai multe orașe din țară. Negocierile cu reprezentanții guvernului au eșuat până în prezent, în contextul în care în perioada 6 - 9 iunie au loc înscrierile la Evaluarea Națională 2023 , care ar trebui să se desfășoare între 19-22 iunie, conform actualului calendar.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis că probele de competență de la Bac, care încep luni, ar putea fi suspendate și echivalate cu notele obținute de elevii de clasa a XII-a în timpul liceului. „Putem echivala probele de competențe cu notele de pe parcursul liceului”, măsură aplicată de Minister în timpul pandemiei, a declarat Ligia Deca, la Europa FM.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele