Profil de parlamentar - Cătălin Marian Rădulescu, deputat PSD Argeș

Profil de parlamentar - Cătălin Marian Rădulescu, deputat PSD Argeș

Cătălin Marian Rădulescu a candidat la alegerile parlamentare pe lista PSD Argeș, obținând al doilea mandat consecutiv de deputat.

El a ocupat poziția a cincea pe lista de candidați pentru Camera Deputaților a PSD Argeș, organizație care a obținut la alegerile din 11 decembrie șase mandate de deputat și trei de senator.

În 2012, Cătălin Marian Rădulescu a candidat la alegerile parlamentare din partea USL în colegiul Pitești Sud, obținând mandatul de deputat cu peste 60% din voturi.

Rădulescu a mai fost deputat din partea FSN în legislatura 1990-1992.

În vârstă de 54 de ani, Cătălin Marian Rădulescu este căsătorit și are un copil. Este absolvent al Facultății de Medicină Generală din Timișoara, promoția 1987.

Are statutul de luptător cu merite deosebite în Revoluția din decembrie 1989 și a intrat în politică în anul 1990, fiind membru al FSN, apoi al PD, iar din anul 2005 este membru PSD. Între 2011 și 2015 a fost vicepreședinte al PSD Diaspora, din 2015 până în 2016 ocupând funcția de președinte al organizației.

Potrivit ultimei declarații de avere, Rădulescu este asociat la șapte societăți cu răspundere limitată, la care deține între 20% și 70% din părțile sociale, iar în conturi are peste 300.000 de lei. La capitolul datorii, el a declarat un împrumut de 1000.000 de euro scadent în anul 2023, contractat de la o persoană din Timișoara. Deputatul PSD mai deține împreună cu soția nouă terenuri în mai multe localități din județele Argeș și Ilfov, dar nu are în proprietate imobile sau autovehicule.

Pe 5 decembrie 2016, Cătălin Marian Rădulescu a fost condamnat definitiv luni de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an și șase luni închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția. Instanța a dispus un termen de încercare de patru ani, timp în care deputatul trebuie să se supună mai multor măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Argeș, să anunțe orice schimbare de domiciliu, să comunice și să justifice schimbarea locului de muncă.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...