Profil de parlamentar - Cătălin Marian Rădulescu, deputat PSD Argeș

Cătălin Marian Rădulescu a candidat la alegerile parlamentare pe lista PSD Argeș, obținând al doilea mandat consecutiv de deputat.

El a ocupat poziția a cincea pe lista de candidați pentru Camera Deputaților a PSD Argeș, organizație care a obținut la alegerile din 11 decembrie șase mandate de deputat și trei de senator.

În 2012, Cătălin Marian Rădulescu a candidat la alegerile parlamentare din partea USL în colegiul Pitești Sud, obținând mandatul de deputat cu peste 60% din voturi.

Rădulescu a mai fost deputat din partea FSN în legislatura 1990-1992.

În vârstă de 54 de ani, Cătălin Marian Rădulescu este căsătorit și are un copil. Este absolvent al Facultății de Medicină Generală din Timișoara, promoția 1987.

Are statutul de luptător cu merite deosebite în Revoluția din decembrie 1989 și a intrat în politică în anul 1990, fiind membru al FSN, apoi al PD, iar din anul 2005 este membru PSD. Între 2011 și 2015 a fost vicepreședinte al PSD Diaspora, din 2015 până în 2016 ocupând funcția de președinte al organizației.

Potrivit ultimei declarații de avere, Rădulescu este asociat la șapte societăți cu răspundere limitată, la care deține între 20% și 70% din părțile sociale, iar în conturi are peste 300.000 de lei. La capitolul datorii, el a declarat un împrumut de 1000.000 de euro scadent în anul 2023, contractat de la o persoană din Timișoara. Deputatul PSD mai deține împreună cu soția nouă terenuri în mai multe localități din județele Argeș și Ilfov, dar nu are în proprietate imobile sau autovehicule.

Pe 5 decembrie 2016, Cătălin Marian Rădulescu a fost condamnat definitiv luni de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an și șase luni închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția. Instanța a dispus un termen de încercare de patru ani, timp în care deputatul trebuie să se supună mai multor măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Argeș, să anunțe orice schimbare de domiciliu, să comunice și să justifice schimbarea locului de muncă.

AGERPRES 

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

4 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

5 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj