Profil de parlamentar - Lucian Stanciu Viziteu, deputat USR Bacău

Profil de parlamentar - Lucian Stanciu Viziteu, deputat USR Bacău

Lucian Stanciu Viziteu (32 de ani) și-a câștigat, la doar două luni de la intrarea sa oficială în politică, mandatul de deputat candidând pe lista USR Bacău, ce a înregistrat 13.029 de voturi, adică 6,64%, la scrutinul din 11 decembrie.

După finalizarea Liceului Teoretic de matematică-informatică din Brăila, perioadă în care a fost olimpic la nivel național în domeniul informaticii, a continuat studiile în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica București pe care le-am absolvit în 2007. Și-a continuat studiile în Franța, terminând ca șef de promoție un masterat în Statistică și Finanțe la universitatea din orașul Grenoble.

Această performanță l-a calificat pentru obținerea unei burse de studiu doctorale, obținând după trei ani și jumătate de studiu titlul de doctor în finanțe cu calificativul "Summa cum laude". În perioada acestor studii doctorale a predat cursuri universitare de la nivelul primului an de licență până la nivel de doctorat.

În paralel cu studiile academice, a înființat Asociația Studenților pentru Studii Alternative, organizând și conducând echipe multidisciplinare de studenți ce au construit roboți autonomi, produse înscrise la competiții mondiale de robotică pentru amatori.

A revenit în România în 2013, pentru a-și "pune la dispoziție toată energia, entuziasmul și educația acumulată". S-a stabilit împreună cu familia, soția și cele două fete având vârste de 2 și 4 ani, în Bacău. Din 2013 a fost consultant independent pentru companii și persoane fizice în domeniile statistică, informatică și finanțe.

"Am realizat însă, în timp, ca nici eu și nici copiii mei, nu putem avea un viitor liniștit și normal din cauza clasei politice actuale. Cred, însă, în potențialul României. Este țara în care trebuie și putem să ne simțim protejați, iubiți, îngrijiți și valorificați. Din acest motiv, mi-am început cariera politică în urmă cu două luni", declara, pentru AGERPRES, Lucian Stanciu Viziteu.

Noul deputat USR a mai precizat faptul că va iniția proiecte pe trei obiective principale: întărirea statului de drept și oprirea furtului din banii publici, reindustrializarea României prin consolidarea industriilor existente și prin încurajarea unor noi industrii cu mare valoare adaugată, creșterea nivelului de trai al românilor, prin consolidarea și îmbunătățirea sistemului de educație, sănătate și servicii publice.

,,Pentru regiunea Moldovei, prioritatea mea este reconectarea acesteia cu Europa și zona de sud a României, prin promovarea autostrăzii Bacău-Brașov și a drumului expres Buzău-Focșani-Bacău. Ca și deputat, primul pas concret pentru realizarea acestor proiecte de infrastructură pe care îl voi face va fi susținerea modificării legii organice 500 din 2002 pentru a oferi posibilitatea realizării unui buget multianual pentru proiecte strategice de mare importanță națională. Alocând un buget pe mai mulți ani vom proteja aceste proiecte vitale de oportunismul electoral sau partinic al oricărei majorități parlamentare, creând, astfel, condițiile suficiente pentru promovarea interesului cetățeanului", a mai precizat Lucian Stanciu Viziteu.

Potrivit declarației de avere, deține împreună cu familia două terenuri extravilane în comuna Agapia, două apartamente moștenite în București și Bacău. Deputatul USR mai are un autoturism Opel Astra fabricat în 2002, depozite bancare de 12.000 euro și 3,911 USD. În anul fiscal precedent a obținut din activitatea de consultanță venituri de 50.031 RON.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...