Profil de parlamentar: Ana Birchall, deputat PSD Vaslui

Profil de parlamentar: Ana Birchall, deputat PSD Vaslui

Ana Birchall a câștigat din partea PSD Vaslui, la alegerile generale din 11 decembrie, un al doilea mandat de deputat.

A candidat în anul 2012, pe listele USL, pe Colegiul nr. 5 Zorleni la Camera Deputaților, câștigând confortabil mandatul de parlamentar cu un scor de 68,17%. La alegerile din 2016, Birchall a fost a doua pe lista PSD Vaslui pentru Cameră, ceea ce i-a asigurat un nou fotoliu de parlamentar, după ce formațiunea social-democrată a obținut 70.432 de voturi și un scor de 56,9%.

Ana Birchall s-a născut pe 30 august 1973, în orașul Mizil, județul Prahova, este căsătorită și are un copil. Este de profesie avocat, fiind membră în Baroul București.

Potrivit ultimei declarații de avere, Ana Birchall este unul dintre cei mai bogați parlamentari români, având proprietăți și conturi bancare în România și SUA. Deține bijuterii în valoare de 46.000 de euro și un lingou de aur.

Este licențiată în Științe Juridice, fiind absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității București. În perioada 1999-2000, a făcut Masteratul în drept la Yale Law School, Yale University, SUA, iar între anii 2000 și 2002 și-a susținut Doctoratul în drept la Yale Law School (J.S.D.), Yale University, SUA, tema lucrării fiind 'Dreptul falimentului aplicat sistemelor bancare din țările Central și Est Europene' — o analiză comparativă a dreptului falimentului aplicabil sistemului bancar din SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, România, Ungaria, Polonia și Cehia.

Din februarie 2015 a fost președinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților. Este membru în Organizația PSD a municipiului Bârlad. S-a declarat adepta campaniei electorale "din casă în casă" pentru a fi aproape de cetățeni și a le vorbi acestora despre măsurile pe care PSD le va lua odată ajuns la guvernare.

'Îmi doresc un Parlament profesionist, puternic și performant, pe care oamenii să-l simtă aproape de nevoile lor", a declarat deputatul Ana Birchall.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...