Profil de parlamentar: Corneliu-Florin Buicu, deputat PSD Mureș

Profil de parlamentar: Corneliu-Florin Buicu, deputat PSD Mureș

Corneliu-Florin Buicu a candidat din partea organizației Mureș a Partidului Social Democrat, fiind primul pe lista pentru Camera Deputaților, și a obținut un mandat de parlamentar după ce formațiunea politică a fost votată de 26,61% dintre alegători.

Buicu a mai fost deputat în legislatura 2012-2016, fiind președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

Printre proiectele pe care a anunțat că le va promova în calitate de parlamentar se numără cele referitoare la accesul egal la medicamente pentru toți pacienții români, compensarea cu 100% a prețului pentru câte un medicament pentru fiecare afecțiune medicală, plata programelor de educație medicală continuă pentru medicii de familie și medicii din ambulator, conectarea la sisteme regionale sau naționale de telemedicină dar și de programe de dotare a cabinetelor, punctând că va susține și proiectul referitor la înființarea unui spital republican și a celor 8 spitale regionale, dintre care unul la Târgu Mureș.

Florin Buicu s-a născut în 22 noiembrie 1970, în Hunedoara, este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, în 1997 a devenit doctor, iar în 2010 a devenit doctor în Științe Medicale, are două masterate în management competitiv și în managementul sănătății, din 2004 este șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, iar până atunci a fost directorul general al Spitalului din Sighișoara, directorul administrativ al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, directorul coordonator al Direcției de Sănătate Publică Mureș, iar în 2012 a fost consilierul personal al ministrului Sănătății.

În mandatul său de deputat a avut 141 luări de cuvânt în 90 de ședințe, 55 de declarații politice, dintre care 49 consemnate la secretariatul de ședință, 102 propuneri legislative, dintre care 26 promulgate ca legi, 8 întrebări și interpelări și două moțiuni.

Potrivit declarației de avere din 2016, Florin Buicu deține două locuințe (de 120 mp și de 55 mp), trei autoturisme, două cumpărate în 2004 și un Nissan Juke din 2014, un cont de 80.000 (nu precizează moneda) deschis în 2006, un credit bancar de 25.000 de euro și două împrumuturi de la persoane fizice în valoare totală de 75.000 euro. În 2012, la intrarea în Parlament, avea cele două locuințe, două mașini, depozitul de 80.000 (nu precizează moneda) și creditele care se regăsesc și în 2016.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!