Profil de parlamentar: Ion Ganea, senator PMP Tulcea

Profil de parlamentar: Ion Ganea, senator PMP Tulcea

Ion Ganea a obținut primul lui mandat de senator, după ce lista cu candidați la Senat a organizației județene a PMP a primit duminică, 11 decembrie, 7,39% din voturile valabil exprimate.

'Ca un cetățean devotat apărării intereselor naționale, ca un cetățean puternic care veghează la stabilitatea, securitatea și prosperitatea poporului, voi face tot ce-mi va sta în putință să nu dezmint încrederea ce mi-a fost acordată', a declarat sâmbătă, în timpul ceremonialului de primire a certificatului de ales parlamentar, senatorul PMP, Ion Ganea.

Potrivit Consiliului Național de Studiere a Arhivelor Securității, Ganea a fost lucrător al Securității din perioada regimului comunist din România, informația fiind contrazisă de noul parlamentar care susține că a fost angajat al serviciului de contraspionaj al României.

Născut în comuna Gologanu din județul Vrancea pe data de 10 iulie 1951, Ion Ganea a absolvit în anul 1984 Facultatea de Drept a Universității București, iar în perioada 1995-1996 s-a specializat în Științe Penale.

Ganea a declarat, pentru AGERPRES, că a fost ofițer în sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională în intervalul 1975-2002. În perioada 2004-2005 a fost consilier la Casa de Asigurări de Sănătate Tulcea, iar în perioada 2006-2009 a fost șef al Serviciului logistică din cadrul aceleiași instituții.

A fost președinte al organizației județene a UNPR începând din anul 2010, iar odată cu fuziunea partidului cu PMP, a devenit prim-vicepreședinte al organizației județene a PMP, potrivit declarației lui.

Potrivit declarației sale de avere, nu are datorii financiare, iar valoarea totală a depozitelor deținute depășește suma de 270.000 de lei. Ion Ganea este căsătorit și are un copil.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria