Profil de parlamentar: Márton Árpád-Francisc, deputat UDMR Covasna

Profil de parlamentar: Márton Árpád-Francisc, deputat UDMR Covasna

Deputatul UDMR Covasna Márton Árpád-Francisc a câștigat cel de-al optulea său mandat de deputat în Parlamentul României, după ce formațiunea pe lista căreia a candidat la recentele alegeri parlamentare a obținut aproape 75% din sufragiile electoratului din județ.

Marton Arpad s-a născut pe 25 martie 1955, în orașul Târgu Lăpuș din județul Maramureș, este căsătorit și are doi copii. A absolvit în 1979 Institutul de Teatru, secția Actorie, iar în 2002 Facultatea de Drept.

A intrat în Parlamentul României în anul 1990 pe lista UDMR Covasna, iar în cele șapte mandate deținute până acum a avut mai multe inițiative, modificări și completări legislative, individuale sau de grup, printre care s-au numărat Legea Arhivelor Naționale, Legea Camerelor de Comerț, Legea cinematografiei, Statutul personalului didactic, Legea administrației publice locale și Legea privind dezvoltarea regională din România.

Marton Arpad a fost timp de mai mulți ani liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaților.

Conform declarației de avere postată pe site-ul Camerei deputaților în luna iulie a.c, Marton Arpad deține împreună cu familia sa 14 hectare de teren forestier în localitatea Gheorgheni din județul Harghita, dobândite în anul 2005 prin moștenire, două autoturisme Peugeot achiziționate în anul 2008 și 2013, precum și două apartamente în municipiul Sfântu Gheorghe, dintre care unul, cumpărat în urma vânzării casei părintești, este folosit drept cabinet medical de soția sa. Familia deține conturi și depozite bancare ce însumează circa 300.000 de lei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...