Profil de parlamentar: Ștefan Alexandru Băișanu, deputat ALDE Suceava

Profil de parlamentar: Ștefan Alexandru Băișanu, deputat ALDE Suceava

Ștefan Alexandru Băișanu a câștigat la alegerile parlamentare din acest an un al doilea mandat de deputat, la redistribuire, după ce a deschis lista ALDE Suceava, partid ce a obținut în județ 5,7% din opțiunile electoratului.

Băișanu a câștigat primul său mandat de deputat în 2012, cu USL, la acel moment fiind liderul județean al PNL.

Băișanu nu a acceptat alianța și, ulterior, fuziunea cu PDL și a ales, după o scurtă perioadă de independență, să treacă la ALDE.

''Atrag atenția că Romania, în momentul de față, e pe cale de a-i fi dărâmate toate valorile. Când vrei să distrugi un neam, îi distrugi valorile religioase, îi lovești principiile moralității pe baza cărora s-a dezvoltat și a existat de-a lungul timpului. Și vedem, lucrul acesta se întâmplă din ce în ce mai des", declara Băișanu în campania electorală.

Băișanu este născut pe 3 ianuarie 1968, este conferențiar universitar la Universitatea ''Ștefan cel Mare'' din Suceava (USV), este căsătorit și are două fete.

Între 2004 și 2012 a ocupat, pe rând, pentru perioade scurte de timp, funcții politice și administrative din partea partidelor pe care le reprezenta sau susținut de acestea (PUR și PNL), respectiv consilier local, subprefect, prefect, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava.

Deputatul Băișanu, conform declarațiilor de avere și de interese din 2016, nu este acționar sau proprietar al unor societăți sau companii private, singurele surse de venit fiind de la Parlament (60.418 lei) și USV (28.650 lei). Potrivit acelorași surse, soția sa, care este medic stomatolog, a avut un venit de 49.600 lei.

Conform declarației de avere, Băișanu este unul dintre cei mai bogați parlamentari din județul Suceava cu patru terenuri în intravilan în Sucevița, Suceava și Horodnic de Jos, în suprafață totală de aproximativ 22.000 de metri pătrați, o casă de vacanță în Sucevița, o casă în Suceava și un spațiu comercial în Suceava, două autoturisme (BMW și Audi), bijuterii și obiecte de artă de peste 100.000 de euro, dar și bani în depozite și conturi bancare în valoare de peste 50.000 de euro.

Totodată, are acordate în nume personal două împrumuturi în valoare de 296.000 euro și 300.000 lei, dar are și credite bancare în valoare totală de 92.500 lei, scadente în 2016 și 2019.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA