Profil de parlamentar: Vasile Gudu, deputat PNL Tulcea

Profil de parlamentar: Vasile Gudu, deputat PNL Tulcea

Președintele organizației județene a PNL Tulcea, Vasile Gudu, a obținut cel de-al doilea mandat de deputat, după ce lista liberalilor cu candidați la camera inferioară a Parlamentului a primit 18,78% din voturile valabil exprimate la alegerile din 11 decembrie.

'Suntem trimiși în Parlament de tulceni, suntem în slujba lor și îmi doresc că atunci când ne întoarcem acasă să nu ni se spună că nu am făcut nimic. Suntem o echipă de profesioniști și putem face lucruri bune pentru județ', a declarat sâmbătă, în timpul ceremoniei de acordare a certificatelor de ales parlamentar, deputatul Gudu.

În timpul campaniei electorale, el a anunțat că prioritățile lui legislative vor rezulta din întâlnirile cu electoratul, unul din proiectele menționate având în vedere sprijinirea tinerilor din mediul rural.

'Mai în toate unitățile teritorial-administrative sunt foarte multe posturi ocupate de oameni care nu sunt legați cu domiciliul de respectivul sat. Aș căuta tineri din mediul rural care termină studiile medii și care urmează să meargă la o facultate pentru a-i lega cumva de sat. Primăria poate să încheie cu ei angajamente ca după terminarea studiilor să se întoarcă în localitate, iar în timpul studiilor administrațiile să plătească cheltuielile de școlarizare. Astfel, tinerii se vor întoarce și vor lucra în sate. Dacă tânărul nu-și va respecta contractul, el va fi obligat să returneze statului sumele plătite. Primăriile dispun de cadrul legislativ pentru a veni în sprijinul acestor tineri. Legea privind oferirea de locuri pentru case tinerilor care vin în mediul rural și legea privind prima casă sunt doar două exemple. Există și fonduri, dar ele trebuie orientate către comunitățile care ar accesa asemenea proiecte', a afirmat Gudu.

Născut pe data de 4 martie 1954, în comuna Mihail Kogălniceanu, județul Tulcea, Gudu a absolvit în anul 1978 Facultatea de Agricultură a Institutului Agronomic 'Nicolae Bălcescu' București, iar în anul 2007 a încheiat cursurile postuniversitare în domeniul Management și dezvoltare rurală la Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

A fost șef de fermă în perioada 1978-1996, cu o întrerupere de aproape un an, în localitatea natală și în municipiul Tulcea, apoi consilier la Camera de Comerț și Industrie, administrator al unei societăți comerciale, în perioada 2004-2006 a fost consilier județean, iar în intervalul 2006-2009 a ocupat funcția de director al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Tulcea.

În perioada 22 ianuarie 2009-8 mai 2012 a fost prefectul județului Tulcea, în acest interval absolvind cursuri de specializare în administrație publică.
Membru al organizației județene a Partidului Democrat din anul 1996, Vasile Gudu a ocupat din 2012 funcția de prim-vicepreședinte al organizației județene a Partidului Democrat-Liberal Tulcea. Din acest an conduce organizația județeană a PNL. La scrutinul electoral din 9 decembrie 2012, a obținut un mandat suplimentar, cu 3.904 voturi, și a reprezentat în Parlament Colegiul deputațial nr. 1 din județul Tulcea. În mandatul anterior a făcut parte din Comisia parlamentară a revoluționarilor din Decembrie 1989 și din Comisia pentru Agricultură.

Conform declarației de avere făcută publică pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, deputatul PNL Vasile Gudu și soția lui au făcut, în ultimii patru ani, cinci achiziții de terenuri agricole cu o suprafață totală de șapte hectare. În perioada 1996-2012, cei doi au făcut 10 achiziții de terenuri agricole și teren intravilan, suprafața totală a terenurilor agricole fiind de circa 20 de hectare.

Este căsătorit și are doi copii. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”