Prognoza meteo, 11 aprilie. Vreme închisă în toată țara. Unde plouă și când revine soarele

Prognoza meteo, 11 aprilie. Vreme închisă în toată țara. Unde plouă și când revine soarele

În zona de sud și sud est sunt anunțate cantități mari de precipitații. Temperaturile nu vor fi mai mari de 9-10 grade Celsius.

Vremea va fi înnorată în Capitală FOTO Shutterstock

Vremea va fi destul de mohorâtă pentru această perioadă, mai ales în regiunile de sud și sud-est, unde sunt anunțate și ploi însemnate.

În Dobrogea, cantitățile de apă pot atinge și 25 de litri/mp, iar vântul poate ajunge la 70 de km/h. Temperatura aerului nu va fi mai mare de 11 grade Celsius.

În Moldova de sud și în nordul Moldovei vremea va fi tot închisă . Și în această regiune va ploua, cantitățile de apă atingând tot 25 de litri/mp. Vântul suflă cu peste 50 de km/h, dar pe crestele Carpaților de Curbură vor fi rafale de peste 80 de km/h.

Marți vor fi maxim 14 grade Celsius în această regiune. La munte este posibilă apariția lapoviței.

În Transilvania și Maramureș se anunță totuși o zi frumoasă. Abia după-amiază vremea se va schimba, vor apărea norii și spre seară își vor face apariția și norii de ploaie. La Baia Mare se vor înregistra și 17 grade Celsius.

În vestul țării, în cursul dimineții este ceață în județele Bihor, Arad și Timiș. După-amiază va ieși și soarele printre nori, iar la amiază, temperaturile urcă până la 15 grade.

Oltenia este cea mai însorită regiune, cu temperaturi care depășesc ușor mediile perioadei, și ajung la 19 grade, la Târgu Jiu.

În București se răcește ușor. Va ploua slab, iar după-amiaza va porni și vântul. La noapte temperaturile vor scădea sub 7 grade Celsius.

La munte vremea va fi schimbătoare. După-amiază începe să plouă, iar la altitudini mari apar ninsori sau lapoviță. Vântul are intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, pe unde vor fi rafale de 70-80 de km/h.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Document confidențial / Magistrații au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi câștigând. Pretențiile câștigate, încă neachitat…

2 În ce țară trăim? / Un document după citirea căruia vomiți de scârbă / Uriașa listă a privilegiilor unui magistrat

3 VIDEO Priviți, coloană blindată rusească, făcută scrum la zeci de kilometri în spatele frontului din sud

4 „Halep s-a dopat“ / Un „guru” al presei românești admite o realitate dură pe baza probelor

5 Foarte interesante amănunte...