Prognoza meteo, 11 martie. Vreme mohorâtă, ploi și rafale de vânt în toată țara

Prognoza meteo, 11 martie. Vreme mohorâtă, ploi și rafale de vânt în toată țara

Meteorologii spun că vremea va fi în general închisă, iar răcirea se va produce în vest, nord-vest și centrul țării.

Vreme înnorată FOTO Shutterstock

După mai multe zile cu soare, sâmbătă românii au parte de o vreme închisă, cu ploi și vânt mult în majoritatea regiunilor țării.

Din acest punct de vedere, temperaturile sunt în scădere în vestul, nord-vestul și centrul țării, unde maximele nu vor depăși 7 grade iar în restul țării, mai ales în est și sud-est, temperaturile pot ajunge la 17-18 grade Celsius.

Înnorat va fi și în Dobrogea și în Bărăgan, unde va ploua iar vântul va bate cu 50-70 km/h.

Soarele va lipsi de pe cer și în zona de nord a Moldovei, unde totuși temperaturile se vor situa la 17 grade Celsius, la fel și în Bucovina.

Ceva mai frig va fi în Transilvania și Maramureș, unde vremea este mohorâtă și temperaturile se opresc la 9 grade.

În București, vremea se menține caldă și vor fi în jur de 17 grade Celsius. Șansele de ploaie vor crește după-amiază, când se va intensifica și vântul.

Sâmbătă vorbim de o scădere a valorilor de temperatură, la început în partea de vest, nord, centru a țării, unde temperaturile vor ajunge la cel mult 9-10 grade Celsius. În continuare, în sud, o vreme mai caldă, 17-18 grade Celsius, dar de duminică răcirea se va resimți și în regiunile extracarpatice, maximele la scara întregii țări fiind cuprinse între 4 până la 12 grade Celsius”, au anunțat meteorologii.

Sâmbătă dimineața, meteorologii au emis o atenționare valabilă până duminică, 12 martie, ora 15.00.

”În toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50..65 km/h și izolat peste 70 km/h. În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona deluroasă a Crișanei, mai ales seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitații mixte. La munte vor fi rafale de 70...80 km/h, iar pe creste vor depăși 90....110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol”, potrivit ANM.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren