Prognoza meteo, 7 mai. Ploi în jumătate de țară. Cât de cald va fi și unde vom avea nevoie de umbrelă

Prognoza meteo, 7 mai. Ploi în jumătate de țară. Cât de cald va fi și unde vom avea nevoie de umbrelă

Plouă în jumătatea nordică a țării, în timp ce în jumătatea de sud, temperaturile se mențin ridicate. Temperaturile încep să scadă în nord, cele mai scăzute vor fi de 12 grade Celsius în est și vor ajunge la 24-25 de grade Celsius în vest și sud-vest.

Se anunță ploi în nordul țării

În Dobrogea și Bărăgan vor fi până la 21 de grade, iar cerul va fi mai mult senin. Pe litoral în schimb, temperaturile vor fi ceva mai scăzute, ajungând la 16 grade Celsius. Se așteaptă și ploi la noapte, în aceasta regiune.

În Moldova și nordul Munteniei se anunță vreme bună, cu temperaturi de până la 22-23 de grade, în să spre seară se înnorează și la noapte se așteaptă ploi slabe.

În nordul Moldovei și Bucovina se înnorează pe parcursul acestei zile și se va răci, aici se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi din țară, de 12 grade Celsius, potrivit Pro TV.

În nordul Transilvaniei și Maramureș cerul este acoperit și sunt așteptate ploi în averse și descărcări electrice. Se așteaptă să cadă până la 25 de litri de apă pe metru pătrat și vor fi condiții de grindină. Temperaturile nu vor depăși 21 de grade.

În vest, în zona Banat-Crișana temperaturile vor ajunge până la 24-25 de grade și se așteaptă și aici ploi în zona Crișana.

Și în Transilvania sunt așteptate ploi, cel puțin în zona înaltă, unde se anunț și lapoviță și ninsoare. Cerul va fi mai mult noros, iar temperaturile nu urcă mai mult de 16 grade Celsius. La noapte, însă, se așteaptă chiar temperaturi negative, de până la -2 grade Celsius în depresiuni.

În Oltenia se așteaptă ploi de scurtă durată dar intense, cu descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperaturile nu vor urca mai mult de 17-18 grade.

În schimb, în partea de sud a țării, temperaturile ajung la 22 de grade Celsius și se anunță ploi de scurtă durată.

În București vremea rămâne caldă, chiar dacă se mai anunță ploi în prima parte a zilei. Temperaturile urcă azi până la 22 de grade.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Apar amănuntele prinderii în flagrant a baronului PSD Dumitru Buzatu

5 Un fost câștigător de milioane de euro la Loto a murit la doar 51 de ani