Prognoza meteo duminică, 8 octombrie. Unde se anunță ploi și brumă

Prognoza meteo duminică, 8 octombrie. Unde se anunță ploi și brumă

După căldura neobișnuită din mijlocul toamnei, meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii, cu temperaturi maxime care se vor încadra între 14 și 28 de grade, iar cele minime între -2 și 11 grade, mai coborâte în partea de est a Transilvaniei.

Temperaturile maxime care se vor încadra între 14 și 28 de grade. Foto: Arhivă

Vântul va sufla în majoritatea regiunilor țării, iar vremea se va răci, în timpul zilei în jumătatea nordică și noaptea în celelalte zone. De asemenea, cerul va prezenta înnorări și vor fi ploi la munte, în nord și centru, local în est și sud-est și izolat în celelalte zone, conform România TV.

Totodată, la altitudini mari, îndeosebi în Carpații Orientali, vor fi posibile precipitații mixte. Vântul se va intensifica temporar, în special ziua, și va sufla cu viteze de 50-65 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, rafalele vor depăși 80-90 km/h.

Izolat se va semnala ceață , iar în unele locuri în nord și centru va cădea brumă.

În București, prognoza indică intensificări temporare ale vântului, cu rafale de 50-55 km/h. Cerul va fi variabil, iar spre seară și noaptea este posibil să plouă. Temperatura maximă a zilei se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi cuprinsă între 7-8 grade, mai scăzută la periferie.

Prognoza meteo pentru luni

Pentru luni, 9 octombrie, temperaturile vor scădea și în jumătatea sudică a țării. Cerul va fi variabil, iar pe arii restrânse, în nord-vestul și centrul țării, se vor semnala înnorări și ploi slabe și doar izolat în celelalte zone.

În partea de nord a Carpaților Orientali, precum și la altitudini mari și în alte masive, se vor semnala temporar precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări pe crestele montane, cu rafale de peste 60-80 km/h și în unele locuri, în cursul zilei, în regiunile estice. Maximele se vor situa între 8 și 20 de grade, iar minimele între 2 și 13 grade. Totodată, dimineața și noaptea, în special în depresiuni, sunt așteptate condiții de ceață și izolat brumă.

În Capitală, vremea se răcește, temperatura maximă situându-se în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi cuprinsă între 6-8 grade, mai scăzută la periferie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat