Prognoza meteo luni, 22 aprilie: Vreme rece și ploi persistente în toată țara

Prognoza meteo luni, 22 aprilie: Vreme rece și ploi persistente în toată țara

ANM anunță pentru luni, 22 aprilie, un început de săptămână răcoros, cu o continuare a ploilor și a frigului în întreaga țară. Cei care sperau la revenirea căldurii vor fi nevoiți să mai aștepte câteva zile.

Luni, 22 aprilie, se prognozează ploi în întreaga țară FOTO Shutterstock

Se anunță o răcire semnificativă, în special în zonele nord-vestice și centrale ale țării. Valorile termice vor fi sub normele specifice acestei perioade în aproape toate regiunile.

Cerul va fi predominant noros în cea mai mare parte a teritoriului, cu posibilitatea unor averse locale. Ploile își vor face apariția în regiunile Maramureș, Transilvania și în cea mai mare parte a Moldovei. De asemenea, sunt așteptate precipitații izolate în Crișana, Muntenia și Dobrogea, iar în restul regiunilor cerul va fi mai puțin înnorat.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări locale, în special în regiunile sudice și sud-estice, unde vitezele pot atinge 45...55 km/h. În timpul nopții, vântul se va face simțit în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, cu rafale de peste 65...70 km/h.

Temperaturile maxime vor oscila între 8 și 17 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade Celsius, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, unde se vor înregistra chiar și -3 grade Celsius. Izolat, se pot forma cețuri dense, iar spre sfârșitul intervalului, în nord-vest și centru, pot apărea condiții de brumă.

Vremea la munte

În zona montană, la altitudini de peste 1.500 de metri, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă pot depăși 10...15 litri pe metru pătrat în anumite zone. Vântul va avea intensificări în a doua parte a intervalului în Carpații Meridionali, cu rafale de peste 65...70 km/h.

Vremea în Capitală

În București, vremea se va răci, iar temperaturile vor fi sub normalele climatologice pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros, iar ploile slabe vor fi mai frecvente dimineața și posibil spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade Celsius , iar cea minimă va oscila între 5 și 7 grade Celsius. Se estimează că încălzirea vremii se va produce abia începând de miercuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro