Prognoza meteo pe 4 săptămâni: vremea se schimbă radical. Unde vin temperaturi neobișnuite, cât mai ninge

Prognoza meteo pe 4 săptămâni: vremea se schimbă radical. Unde vin temperaturi neobișnuite, cât mai ninge

După gerul năprasnic, vremea se schimbă radical în următoarele zile. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat ce ne așteaptă până pe 19 februarie și în ce regiuni vor crește neobișnuit temperaturile.

La munte sunt așteptate ninsori în continuare FOTO Adevărul

Săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile nord-estice şi în extremitatea de sud-vest a ţării, se arată în prognoza ANM.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a ţării, dar şi deficitar în regiunile extracarpatice, precum şi în cele vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normale pentru acest interval.

Săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul şi sud-vestul teritoriului.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile nord-vestice, centrale, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, dar şi deficitare în regiunile sudice şi sud-estice,iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor avea o tendinţă uşor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Ninsori slabe la munte

Până la o încălzire ușoară a vremii, mai avem de îndurat. Marți, 23 ianuarie, în regiunile sudice şi sudice-estice şi în zonele depresionare local vor fi nori stratiformi sau ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã, iar în rest cerul va fi temporar noros. Vor fi precipitaţii slabe predominant sub formã de ninsoare local la munte, în Maramureş, Crişana şi pe alocuri în Moldova, mixte în Banat şi pe arii restrânse în Transilvania. Izolat, cu o probabilitate mai ridicatã în vestul teritoriului, se va forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în zona montanã înaltã, cu rafale de 60…80 km/h în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, dar pe alocuri şi în estul, sud-vestul şi centrul ţãrii, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Temperaturile maxime vor fi de la -5 grade în zonele cu nebulozitate persistentã din sud-vestul Munteniei şi estul Transilvaniei şi 7 grade, izolat în dealurile subcarpatice ale Moldovei, Munteniei şi în Dobrogea, iar cele minime, mai ridicate decât în nopţile precedente, se vor situa în general între -9 şi 0 grade.

În București, vremea va fi rece, cu o temperaturã maximã de -3…-1 grad şi o minimã de -8…-6 grade. Cerul va avea înnorãri în mare parte din interval, iar îndeosebi în primele ore şi în a doua parte a nopţii vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?