Prognoza meteo pentru 1 aprilie: temperaturi maxime de 30-32 de grade la umbră

Prognoza meteo pentru 1 aprilie: temperaturi maxime de 30-32 de grade la umbră

Prima zi a săptămânii, dar şi a lunii aprilie aduce temperaturi neobişnuit de ridicate pentru această perioadă. Este, de altfel, cea mai caldă zi de la începutul anului până acum.

1 aprilie vine cu temperaturi de vară, foto arhivă

Meteorologii anunţă că temperaturile maxime pornesc astăzi de la 16 grade, în Deltă şi pe litoral, şi ajung până la 32 de grade Celsius la umbră în zona estică. Şi în restul ţării vor fi maxime mult peste temperaturile obişnuite pentru a doua lună de primăvară, ajungându-se la 30 de grade. În București vor fi 31 de grade.

De marţi, însă, vremea se schimbă radical şi apar ploi pe arii extinse, însemnate cantitativ şi însoţite de descărcări electrice, iar la munte sunt condiţii pentru apariţia lapoviţei.

„În prima zi din luna aprilie vremea va fi deosebit de caldă în aproape toată ţara, astfel că valorile termice vor fi cu 12-15 grade peste normalul perioadei din calendar. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 de grade, cu cele mai scăzute valori în deltă şi pe litoral.

De marți înnorările se vor accentua în jumătatea vestică a ţării, unde pe arii extinse vor fi averse însemnate cantitativ, iar la munte va fi lapoviţă sau măzăriche, însoţite pe alocuri de descărcãri electrice. Ploile vor fi însoțite de intensificãri ale vântului, iar temperaturile vor fi în ușoară scădere”, avertizează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat