Prognoza meteo pentru București: cât de cald se face în Capitală

Prognoza meteo pentru București: cât de cald se face în Capitală

Vremea în București va fi normală joi și vineri, din punct de vedere termic, pentru perioada în care ne aflăm. Valorile termice maxime se vor încadra între 8 și 14 grade, potrivit prognozei publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Cum va fi vremea în București joi și vineri - Foto Mediafax

Meteorologii anunță că între 23 noiembrie, ora 14:00 - 24 noiembrie, ora 8:00, în Capitală, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 7 - 8 grade, iar cea minimă se va situa între 1 grad şi 3 grade, conform Agerpres.

Pe parcursul zilei de vineri, între orele 8:00 - 18:00, vremea se va încălzi faţă de ziua precedentă şi va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade. Cu toate acestea, cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârşitul intervalului, când va creşte probabilitatea de ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35 - 40 km/h, potrivit surselor citate.

Deși în Capitală temperaturile se mențin la un nivel normal pentru această dată, pentru zone din 15 județe din nordul țării ANM a emis avertizări Cod galben și Cod portocaliu de intensificări ale vântului și ninsori viscolite, valabile până vineri seară.

Codul portocaliu de vreme rea este valabil în Carpaţii Orientali (zona de munte a judeţelor: Suceava, Neamţ, Bacău şi Vrancea), în general la peste 1.500 de metri altitudine, unde vizibilitatea va fi redusă sub 50 de metri.

Iar Codul galben de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite va afecta zone din Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni.

Din a doua parte a nopţii de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul ţării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

De asemenea, meteorologii avertizează că intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40 - 50 km/h, se vor semnala local atât în centrul, cât şi în estul teritoriului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat