Prognoza meteo pentru luni, 22 mai. Instabilitate, ploi și grindină. Maxime de până la 27 de grade Celsius

Prognoza meteo pentru luni, 22 mai. Instabilitate, ploi și grindină. Maxime de până la 27 de grade Celsius

Luni, vremea va deveni instabilă , în special spre seară. În mai multe zone ale țării vor fi ploi, grindină și vijelii. După prânz, temperaturile maxime vor urca până la 27 de grade Celsius.

Ploi, grindină și vijelii FOTO Shutterstock

Potrivit prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru data de 22 mai, temperaturile vor fi specifice acestei perioade, excepție făcând zona de sud-vest a țării, unde se vor înregistra valori de numai 19-20 de grade Celsius. Aici vor fi, de asemenea, averse cu caracter torențial și vijelii.

Pe de altă parte, în zona de sud-est, maximele ajung la 27 de grade Celsius.

Vreme schimbătoare

În Dobrogea și Bărăgan vremea va fi schimbătoare, cu soare dimineața, înnorări și averse în a doua parte a zile. Temperaturile ajung până la 26 de grade Celsius. Aceleași maxime vor fi înregistrate și în nordul Transilvaniei și în Maramureș, însă aici se anunță o zi cu soare.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, după prânz se vor înregistra 27 de grade Celsius și este posibil să existe ploi sporadice. Vreme frumoasă, cu soare, va fi în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, însă temperaturile vor fi puțin mai scăzute. Mercurul din termometre nu va indica mai multe de 24 de grade Celsius.

Cantități însemnate de ploi vor fi în Transilvania, în special în zona Meridionalilor. Aversele vor fi însoțite de tunete și fulgere, grindină, poate și vijelii. În Oltenia se pot acumula peste 25 de litri de apă pe metru pătrat, o să cadă grindină și se pot forma vijelii, cu rafale de 50-60 de km/h.

În Capitală va fi, de asemenea, vreme schimbătoare. Vremea, după prânz, va atinge 26 de grade Celsius, iar noaptea, temperaturile vor coborî până la 13 grade. Nu sunt semne de ploaie, însă vântul va avea intensificări.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”