Prognoza meteo pentru marţi, 2 aprilie: vânt în toată ţara şi local vijelii

Prognoza meteo pentru marţi, 2 aprilie: vânt în toată ţara şi local vijelii

În raport cu ziua anterioară, marţi vremea se răceşte, în special în în regiunile intracarpatice, unde valorile termice pe timpul zilei se vor apropia de cele specifice perioadei, în timp ce în restul ţării se vor menţine peste acestea.

Meteorologii anunţă că vântul va prezenta intensificări semnificative în toată ţara, ajungând la viteze de 55-70 km/h, în general, şi de 80-85 km/h local, în nord, nord-vest şi în sud-estul ţării. Cerul va fi mai mult înnorat şi pe alocuri vor fi şi vijelii.

Temperaturile maxime se vor încadra între 9-10 grade în Maramureş şi nord-estul Transilvaniei şi 26-27 de grade în estul Munteniei, Dobrogea şi sudul extrem al Moldovei, iar cele minime se vor situa în general între 2 şi 10 grade.

La munte, la altitudini mari, rafalele vor depăşi 100-110 km/h. Temporar, cerul va fi acoperit de nori şi va ploua mai ales sub formă de aversă în Maramureş, local în Crişana şi Transilvania şi pe arii restrânse în Banat şi Moldova. Ploile vor fi însoţite izolat de descărcări electrice. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar ploi trecătoare vor fi posibile cu precădere în Oltenia. Trecător vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali se vor acumula cantităţi de apă de 10-20 l/mp.

Vremea în Bucureşti

Și în Bucureşti vremea va fi în uşoară răcire, cu cerul variabil, iar vântul va avea intensificări susţinute pe parcursul zilei, cu viteze de 60-70 km/h şi temporar 80 km/h, apoi va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 6-8 grade.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?