Prognoza meteo pentru miercuri, 24 mai. Temperaturile continuă să crească, ploile nu vor să se oprească

Prognoza meteo pentru miercuri, 24 mai. Temperaturile continuă să crească, ploile nu vor să se oprească

Miercuri, vremea continuă să fie caldă, temperaturile ajungând să fie chiar mai ridicate decât normalul perioadei. Ploile pun însă stăpânire pe cea mai mare parte a țării și își vor face simțită prezența îndeosebi în Banat, Crișana și Maramureș și Dobrogea.

Vreme caldă, însoțită de ploi FOTO Arhivă

Potrivit prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru data de 24 mai, temperaturile vor continua să crească, atingând valori de peste normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu intervale în care va avea înnorări accentuate şi se vor semnala averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În prima parte a zilei vor fi ploi în Banat, Crişana şi Maramureş, iar după-amiaza în Dobrogea, la munte şi, pe alocuri, în celelalte zone. Maximele vor fi cuprinse între 21 şi 29 de grade, iar minimele, între 7 şi 17 grade. Dimineaţa, dar mai ales noaptea se va semnala ceaţă, în special în regiunile intracarpatice. Presiunea atmosferică va creşte uşor în a doua parte a intervalului.

Vreme mai caldă decât normalul perioadei

În Dobrogea și Bărăgan vremea va fi frumoasă numai în prima parte a zilei. După-amiază se înnorează și sunt așteptate ploi, mai ales în Dobrogea. Vor fi 27 de grade Celsius, iar pe litoral temperatura maximă va ajunge chiar până la 29 de grade Celsius.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei vremea se va menține însorită, iar temperaturile vor mai crește puțin, față de ziua de ieri.

Zi cu soare și fără ploi se anunță și în nordul Moldovei și în Bucovina. Temperaturile maxime vor atinge valori de până la 28 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș vor fi, în schimb, averse zgomotoase, în mai multe reprize. Aici, temperaturile scad, comparativ cu celelalte zone ale țării, unde se încălzește. Maximele se opresc la 25 de grade Celsius. Se vor strânge cantități însemnate de apă , de peste 20 l/mp, mai ales în zonele de munte, iar ploile vor fi însoțite de tunete, fulgere, pe alocuri, grindină.

În București, vremea va fi foarte caldă, dar locuitorii Capitalei vor avea parte de o atmosferă schimbătoare. Începând de după-amiază este posibil să plouă și să apară, de asemenea, fenomene electrice și intensificări ale vântului, de scurtă durată. Mercurul din termometre va atinge până la 28 de grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...