Prognoza meteo pentru sâmbătă, 27 mai. Fenomene meteo extreme și maxime de până la 28 de grade. Regiunile afectate

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 27 mai. Fenomene meteo extreme și maxime de până la 28 de grade. Regiunile afectate

Meteorologii anunță vreme instabilă în aproape toată țara. Ploile vor fi însoțite de fenomene meteo extreme și se vor aduna cantități importante de apă.

Vreme instabilă în toată țară. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Temperaturile maxime încep de la 20 de grade Celsius pe litoral și în Bucovina, iar în estul Munteniei și sudul Moldovei vor atinge 27-28 de grade Celsius.

În Dobrogea și Bărăgan instabilitatea atmosferică va crește, iar aversele vor fi însoțite de descărcări electrice. Vântul se va intensifica în timpul ploilor și se vor înregistra 24 de grade Celsius.

În sudul Moldovei și în nordul Munteniei, în special după-amiaza, ploaia își va face simțită prezența în unele zone. Probabil vor fi semnalate căderi de grindină și vijelii. De asemenea se vor înregistra valori de 27-28 de grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina vor fi semnalate în a doua parte a zilei averse, iar maximele vor atinge 20 de grade Celsius la Suceava, iar în zona Iașiului se vor înregistra 27-28 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș vremea va fi schimbătoare, cu soare dimineața, înnorări și ploi în a doua parte a zilei, iar termometrele vor indica 25 de grade Celsius pe la Satu Mare.

În vest se va face simțită instabilitatea atmosferică, iar după prânz vor apărea averse însoțite de tunete și fulgere, vijelii sau grindină. Mercurul din termometre nu va indica mai mult de 26 de grade Celsius în zona Crișanei.

În Transilvania vor fi perioade cu ploi torențiale, însoțite de fenomene meteo extreme, iar maximele vor atinge 26 de grade Celsius pe la Alba Iulia.

În Oltenia vremea este instabilă și aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, grindină și vijelii. Termometrele vor indica maximum 25 de grade în zona Slatina.

În sud, în a doua parte a zilei, va fi înnorat, iar ploile vor fi însoțite de tunete și fulgere, grindină și vijelii. Termometrele vor indica 27-28 de grade Celsius în estul Munteniei.

La munte vremea este, totodată, instabilă. În a doua parte a zilei va fi înnorat și vor fi cantități însemnate de ploi în majoritatea masivelor. Vor fi și descărcări electrice și căderi de grindă, iar vântul se va intensifica în timpul ploilor.

În Capitală va fi, de asemenea, vreme schimbătoare. După-amiaza va ploua și vor apărea intensificări ale vântului, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 grade Celsius. Vor fi înnorări și condiții de ploaie la începutul nopții, iar spre dimineață temperaturile vor coborî până la 15 grade.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…