Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni: la ce să ne așteptăm odată cu venirea primăverii

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni: la ce să ne așteptăm odată cu venirea primăverii

Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) a furnizat estimări meteorologice pentru următoarele patru săptămâni în România, oferind o privire asupra temperaturilor și cantităților de precipitații așteptate în diferite regiuni ale țării.

Primăvara vine cu temperaturi mai ridicate decât media perioadei FOTO Shutterstock

Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Temperatura aerului: Valorile termice vor fi mai ridicate decât media specifică pentru această săptămână, cu precădere în regiunile sudice și sud-estice ale României.

Cantități de precipitații: Se prognozează un regim pluviometric excedentar în regiunile centrale și nord-estice, în timp ce în extremitatea de vest și sud-vest a țării se poate înregistra local un deficit de precipitații. În restul țării, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normele obișnuite.

Săptămâna 19.02.2024 – 26.02.2024

Temperatura aerului: Se estimează că temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât în mod normal pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantități de precipitații: Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de media normală pentru această perioadă în toate regiunile țării.

Săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024

Temperatura aerului: Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât media specifică pentru acest interval, cu accent mai pronunțat în regiunile extracarpatice.

Cantități de precipitații: Se anticipează un regim pluviometric ușor excedentar, în special în zonele montane, în timp ce în restul țării cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normele obișnuite.

Săptămâna 04.03.2024 – 11.03.2024

Temperatura aerului: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, acoperind întreg teritoriul României.

Cantități de precipitații: Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de media normală pentru această perioadă, înregistrându-se în toate regiunile țării.

Este important de menționat că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu sunt incluse în aceste estimări. Pentru informații mai detaliate și actualizate, se recomandă urmărirea prognozei meteorologice de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat