Prognoza meteo pentru vineri, 19 mai. Zonele cu vreme frumoasă și cele pentru care se anunță precipitații

Prognoza meteo pentru vineri, 19 mai. Zonele cu vreme frumoasă și cele pentru care se anunță precipitații

Vineri, vremea va fi ușor instabilă și se va încălzi în cea mai mare parte a teritoriului, potrivit prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru data de 19 mai.

Foto Shutterstock

Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și seara, în zonele de munte, local în vestul, sudul și centrul țării și pe arii mai restrânse în rest, notează a1.ro .

Doar zolat se vor înregistra condiții de grindină și de cantități de apă mai însemnate (15…20 l/mp).

Pentru cei care și-au programat ieșiri în natură este bine de știut că vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și în zona de sud-est, dar și în timpul averselor, în general cu viteze de 40…60 km/h.

Temperaturi de până la 27 de grade

Maximele termice se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar minimele din termometre vor fi cuprinse între 8 și 16 grade. Valori mai mici se vor înregistra în depresiunile intramontane, în special din estul Transilvaniei, până spre 5 grade.

Se va semnala și ceață, însă numai dimineața și noaptea.

Nu uitați că, pentru weekend, meteorologii anunță ploi abundente în special în jumătatea vestică a țării, dar și episoade cu vijelii puternice. Pe parcursul după-amiezilor, fenomenele de instabilitate vin la pachet și cu valorile de temperaturi mai ridicate.

Ciclonul mediteranean care a făcut ravagii în Italia se îndreaptă spre estul Europei. Țara noastră va fi afectată, iar până la sfârșitul lunii mai sunt așteptate ploi torențiale și căderi de grindină.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante