Prognoza meteo. Primăvara vine cu vreme mohorâtă: ce ne așteaptă în weekend

Prognoza meteo. Primăvara vine cu vreme mohorâtă: ce ne așteaptă în weekend

Potrivit meteorologilor , vremea se menține rece în toată țara, pe tot parcursul weekend-ului. Vineri se vor mai semnala ploi în sudul și sud-vestul țării, în timp ce la munte va cădea lapoviță. Sâmbătă, temperaturile vor fi în creștere în sudul și în estul țării, iar duminică, vântul va avea unele intensificări la munte.

Vremea se menține rece în toată țara

Vineri

Vineri noapte, cerul va fi variabil în nord şi nord-est şi mai mult noros în restul țării. Pe arii restrânse în sud-vest și izolat în sud și posibil în centru va ploua slab, iar în zonele montane aferente, trecător, vor fi precipitații mixte. În sudul Banatului, vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări la începutul nopții. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 şi 5 grade, mai scăzute în nordul Moldovei spre -7 grade. Pe alocuri în zonele joase va fi ceață.

Temperaturile din timpul nopții vor fi apropiate de cele specifice perioadei în majoritatea zonelor, local ușor mai ridicate în nord-vest, centru şi în zonele deluroase din sud. Pe parcursul zilei cerul va fi mai mult noros şi va ploua slab, pe arii restrânse în sud şi sud-vest şi izolat în centru, iar în zonele montane aferente vor fi precipitații slabe, mixte. Noaptea înnorările vor fi temporare şi doar pe alocuri vor mai fi ploi slabe în regiunile sudice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări în a doua parte a intervalului în Carpații Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, iar cele minime, preponderent negative în jumătatea de nord, vor fi cuprinse între -7 şi 4 grade. Dimineața şi noaptea, pe alocuri în zonele joase se va semnala ceață.

București

La noapte, cerul va fi mai mult noros, condițiile de ploaie reduse, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 1...2 grade.

Vremea va fi în general închisă, trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab până la moderat. Valorile termice diurne se vor situa în jurul celor specifice perioadei, cu o maximă de 8...9 grade, iar minima nopții, de 3...4 grade, va fi mai ridicată decât normal la această dată.

La munte

Cerul va fi mai mult noros şi local vor fi precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări în a doua parte a intervalului în Carpații Orientali. Valorile de temperatură nu vor avea variații semnificative faţă de intervalul precedent, potrivit observatornews.ro .

Sâmbătă

Valorile termice diurne vor fi în creștere în sudul și în estul țării unde se vor situa peste cele normale în prima decadă a lunii martie, iar în rest vor fi apropiate de mediile multianuale, astfel că maximele se vor încadra în general între 7 și 14 grade, notează ANM, citat de România TV .

Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în regiunile nordice, unde pe arii restrânse vor fi precipitații slabe mixte, dar izolat și trecător ploi slabe vor fi posibile ziua și în dealurile vestice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă unde rafalele vor depăși 60…70 km/h, dar pe spații mai mici și temporar la viteze mai mici și în nord-vest, centru și sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -4 și 4 grade. Mai ales în orele dimineții, pe alocuri se va semnala ceață.

București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în creștere ușoară față de ziua anterioară, se va situa în jurul a 12 grade, însă noaptea va fi mai rece, cu o minimă spre 0…2 grade. În zona periurbană vor fi condiții de ceață.

Duminică

Valorile termice vor scădea față de ziua anterioară cu precădere în nord, în nord-est, în zonele montane și submontane. În jumătatea de nord a țării cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie, dar în Maramureș, estul Transilvaniei și nordul Moldovei, temporar și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte vor predomina ninsorile. În sudul teritoriului, înnorările vor fi temporare, ploile posibil doar izolat, iar temperaturile vor fi în continuare peste normele perioadei. Vântul va avea unele intensificări la munte și pe spații mai mici și în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 9 grade, local mai ridicate în sudul țării, spre 12…13 grade; minimele termice vor fi cuprinse între -5 și 3 grade. Dimineața, izolat se va semnala ceață.

București

Valorile termice diurne se vor menține ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 0 grade.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski