Prognoza meteo, vineri 26 aprilie: Unde sunt anunțate ploi însemnate

Prognoza meteo, vineri 26 aprilie: Unde sunt anunțate ploi însemnate

Conform prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vineri, 26 aprilie, valorile termice vor fi în linie cu media ultimei decade a lunii aprilie. Românii se pot aștepta la o zi variabilă, cu un cer ce va oscila între însorit și înnorat, iar ploile vor fi prezente, mai ales în anumite regiuni.

Prognoza meteo, vineri 26 aprilie: cantități însemnate de ploaie FOTO Freepik

Temperaturile vor cunoaște o fluctuație moderată, cu maxime între 13 și 21 de grade Celsius. Minimele vor varia, având un interval cuprins între -2 și 0 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei, unde se poate forma brumă, și între 11 și 12 grade Celsius pe litoral. De asemenea, se anunță posibilitatea formării ceții , în special către finalul nopții, în unele zone izolate.

Vremea la munte

În zonele montane și submontane, precum și în regiunile sudice, vor exista înnorări și probabilitatea de averse pe parcursul zilei. La altitudini mai mari de 1.800 de metri, acestea se vor transforma în precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va sufla în general slab și moderat, cu ușoare intensificări în zonele montane, dar și local în estul țării.

Vremea în Capitală

În București, valorile termice vor cunoaște o ușoară creștere și se vor apropia de media acestei perioade. Astfel, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19...20 de grade Celsius, iar cea minimă între 6...9 grade Celsius. Cerul va alterna între însorat și înnorat, iar posibile ploi ușoare vor fi semnalate în timpul zilei. Vântul va fi predominant slab până la moderat.

Alertă meteo

Pe 25 aprilie 2024, ANM a emis o alertă meteo valabilă până vineri , 26 aprilie, ora 06:00. În intervalul menționat, se așteaptă precipitații în sudul, centrul și estul țării. Acestea pot fi mai ales sub forma de averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări temporare ale vântului. Cantitățile de apă pot atinge local 15...25 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, la altitudini mai mari de 1500 de metri, în special în Carpații Meridionali și Orientali, se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia