Prognoză specială pentru București: „Ploile vor avea și caracter de aversă, sunt posibile descărcări electrice“

Prognoză specială pentru București: „Ploile vor avea și caracter de aversă, sunt posibile descărcări electrice“

Vremea va continua să fie ploioasă în Bucureşti, până joi seara, iar valorile termice nu vor trece de 18 grade pe timpul zilei, respectiv de 9 grade, pe durata nopţilor, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Ploi și în Capitală FOTO Mihai Epure

Potrivit sursei citate de Agerpres, în intervalul 18 aprilie, ora 18.00 - 20 aprilie, ora 20.00, în Capitală, cerul va avea înnorări, temporar va mai ploua şi se vor acumula cantităţi de apă în medie de 5 - 10 l/mp. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar mai ales în după-amiaza zilei de joi vor fi posibile şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperaturile maxime vor fi de 16 - 18 grade Celsius, în timp ce minimele se vor încadra între 6 şi 9 grade.

ANM a emis, marţi, o atenţionare cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă până miercuri seara în zone din patru judeţe din partea de sud-est, precum şi o informare de precipitaţii şi vânt, ce vizează majoritatea regiunilor până joi.

Patru județe, sub cod galben

Ploi şi intensificări ale vântulu i, în centrul, sudul şi estul ţării anunță meteorologii până joi seară. Un cod galben de ploi abundente este valabil până miercuri în judeţele Tulcea, Constanţa, Călăraşi şi Ialomiţa.

ANM a anunțat, marți, ploi moderate cantitativ în centrul, sudul şi estul ţării, până joi seară, iar în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, la altitudini mai mari de 1.700 de metri, lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea unele intensificări în est şi sud-est şi la munte. Judeţele Tulcea, Constanţa, Călăraşi şi Ialomiţa se vor afla sub atenţionare cod galben de ploi abundente, până miercuri seară. În Bucureşti, vor mai fi ploi, chiar cu caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice.

Informarea meteo este valabilă de marţi, de la ora 18.00, până joi, la ora 20.00, și vizează ploi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani