Proiect de 4,2 milioane euro din fonduri norvegiene pentru pregătirea procurorilor în combaterea corupţiei

Proiect de 4,2 milioane euro din fonduri norvegiene pentru pregătirea procurorilor în combaterea corupţiei

Parchetul General a anunţat semnarea unui contract în valoare de 4,2 milioane euro, finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian, pentru derularea unui proiect care are ca obiectiv pregătirea profesională a peste 600 de procurori, ofiţeri de poliţie judiciară şi specialişti în combaterea corupţiei şi criminalităţii.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General transmis vineri, în data de 27 noiembrie, a fost semnat contractul de finanţare privind proiectul "Combaterea criminalităţii şi a corupţiei", finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014 - 2021.

Obiectivul proiectului este reprezentat de îmbunătăţirea capacităţii Ministerului Public de a combate corupţia şi criminalitatea organizată, contribuind în acest fel la întărirea statului de drept şi a capacităţii sistemului judiciar în ansamblul său, precizează sursa citată.

Proiectul are o valoare de 4.250.000 de euro şi o durată de 36 de luni, fiind finanţat în integralitate prin Mecanismul Financiar Norvegian.

Pe durata celor trei ani de implementare, peste 600 de procurori, ofiţeri de poliţie judiciară şi specialişti vor beneficia de formare profesională specializată în domenii precum combaterea micii corupţii, a fraudei în achiziţiile publice, a criminalităţii în domeniul mediului înconjurător, precum şi în combaterea criminalităţii organizate, a criminalităţii informatice şi a corupţiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”