Proiect de management Augustin Lazăr: Obiectivul pivot rămâne combaterea infracționalității în domeniile vulnerabile la toate nivelurile

Proiect de management Augustin Lazăr: Obiectivul pivot rămâne combaterea infracționalității în domeniile vulnerabile la toate nivelurile

Combaterea infracționalității în domeniile vulnerabile la toate nivelurile reprezintă obiectivul central al planului de management al lui Augustin Lazăr, candidat la postul de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pus luni în dezbatere publică de Consiliul Superior al Magistraturii.

"Proiectul vizează impulsionarea energică a activității manageriale în direcția obiectivelor prioritare, continuarea unui management actual, participativ și eficient (...) prin soluționarea cu celeritate îndeosebi a cauzelor relevante pentru activitatea Ministerului Public și îmbunătățirea indicatorilor de calitate. Obiectivele proiectului de față urmăresc consolidarea rezultatelor pozitive obținute, menținerea eficienței în activitatea instituției și asigurarea continuității în managementul instituțional. Obiectivul pivot rămâne combaterea infracționalității în domeniile vulnerabile la toate nivelurile, cu profesionalism și imparțialitate: corupția, fraudele în achizițiile publice, evaziunea și frauda fiscală, contrabanda, conflictul de interese, fapte care au un impact semnificativ asupra resurselor publice și nivelului de trai al populației", se arată în proiectul lui Augustin Lazăr.

Conform aceleiași surse, principalele direcții de acțiune vor fi consolidarea progreselor în combaterea corupției în administrația locală, realizarea de investigații efective în cauzele ce au ca obiect infracțiuni de spălare a banilor și evaziune fiscală, dar și în cele privind infracțiuni contra umanității, cum sunt dosarele privind mineriada din iunie 1990 sau revoluția din 1989.

Alte direcții de acțiune vizează măsurile de combatere a delictelor silvice, uniformizarea practicii judiciare și gestionarea volumului mare de dosare.

Pentru o mai bună gestionare a activității se intenționează continuarea demersurilor pentru crearea unei structuri distincte de poliție judiciară care să asigure exclusiv activitatea de urmărire penală, detașarea la Ministerul Public a efectivului de poliție judiciară necesar pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică, justa repartizare a sarcinilor în cadrul compartimentelor și folosirea eficientă a inspectorilor antifraudă detașați la parchete.

"Acest proiect este elaborat în conformitate cu politicile publice în domeniul justiției, prin valorificarea metodelor și tehnicilor manageriale verificate și dovedite ca valori ale culturii organizaționale. Totodată vizează adaptarea strategiei la problematica noilor provocări rezultate din dezvoltarea socială, cooperarea în spațiul judiciar european și noile manifestări ale fenomenului criminalității la nivel național și european", se mai arată în document.

Secția pentru procurori a CSM a stabilit luni calendarul pentru examinarea propunerii ministrului Justiției de avizare a numirii lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general al României, urmând ca acesta să susțină pe 21 aprilie interviul la CSM .

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis săptămâna trecută Consiliului Superior al Magistraturii propunerea pentru numirea în funcția de procuror general al PÎCCJ a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

AGERPRES/(AS — autor: George Onea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…